Musk vine cu noi acuzații la adresa Google, după ce aceștia au pus pe pauză funcția de generare de imagini a chatbotului Gemini

Musk vine cu noi acuzații la adresa Google, după ce aceștia au pus pe pauză funcția de generare de imagini a chatbotului Gemini
  • Google a pus pe pauză funcția de generare de imagini Gemini după ce utilizatorii au afirmat că este „woke”.
  • „Mă bucur că Google a exagerat cu generarea de imagini cu ajutorul inteligenței artificiale”, a scris Elon Musk pe X.
  • Google a declarat joi că va „relansa în curând o versiune îmbunătățită” a Gemini.

Joi, Google a pus pe pauză funcția de generare de imagini a chatbotului său Gemini, în urma reacțiilor negative ale unor utilizatori care au afirmat că această funcție era woke”. Oamenii de pe rețelele sociale au spus că inteligența artificială a generat în mod constant imagini cu persoane de culoare în contexte istorice inexacte, scrie Business Insider.

În acea noapte, Musk a scris mai multe mesaje pe X în care a criticat Google. Mă bucur că Google a exagerat cu generarea de imagini de către A.I., deoarece a făcut ca programarea lor nebună, rasistă și anti-civilizațională să fie clară pentru toți”, a scris Musk într-unul dintre postări.

Într-o declarație publicată miercuri, Google a declarat că este conștient că Gemini oferă inexactități în unele reprezentări istorice de generare a imaginilor”. Compania a spus că Gemini ratează ținta” și că firma lucrează pentru a îmbunătăți imediat aceste tipuri de reprezentări”.

Într-o declarație ulterioară de joi, Google a spus că va relansa în curând o versiune îmbunătățită”. Musk, în special, are, de asemenea, o parte din piele în jocul A.I. Inteligența artificială a X, Grok, este un chatbot conversațional care este antrenat pe posturile X, pe care Musk a promis că le va face neutre din punct de vedere politic.

Miliardarul Tesla s-a luat și de liderul de produs al Gemini, Jack Krawczyk. Miercuri, Krawczyk a declarat că capacitățile de generare de imagini ale Gemini au fost concepute pentru a reflecta baza noastră globală de utilizatori”.

Aceasta este o mare parte din motivul pentru care inteligența artificială a Google este atât de rasistă și sexistă”, a scris Musk pe X joi. Krawczyk nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Business Insider trimisă în afara orelor obișnuite. Anterior, joi, Musk a scris pe X că a efectuat o căutare pe Google pe telefonul său și a descoperit că primele două opțiuni sunt pro cenzură”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook