Cât de mare e concurența pentru titlul de cel mai deștept câine din lume

  • Max este un border collie din Marea Britanie considerat ”cel mai deștept din țară”.
  • El își poate aminti numele tuturor celor 231 de jucării ale sale.
  • Chaser este performerul în Statele Unite, recordul său depășind 1.000 de obiecte.

Câinele e prietenul tău și în weekend. Dar uneori îți oferă și ocazia să te bucuri de performanțele sale. Max este considerat de către stăpânii săi „cel mai deştept câine” din ţară. El îşi poate aminti numele tuturor celor 231 de jucării ale sale.

Max, în vârstă de şapte ani, a fost învăţat de stăpânul său, Martin Morris, să recunoască numele jucăriilor sale încă de când era un pui. Martin şi soţia sa, Helen, se joacă un joc cu Max în fiecare seară. Ei strigă numele unei jucării dintr-o altă cameră, iar Max trebuie să o găsească printre cei şapte saci plini cu jucării, conform The Mirror

Max îşi aminteşte perfect chiar și numele jucăriilor pe care nu le-a mai văzut de mult timp. Împreună cu soţia sa, Martin a cheltuit 1.115 lire sterline pe jucăriile lui Max. Cuplul nu intenţionează să înceteze prea curând să îl mai testeze pe Max şi încă îi cumpără câte o jucărie nouă în fiecare săptămână. Ceea ce este o veste bună pentru că uite un alt peformer în Statele Unite.

Concurența este o legendă

Chaser era tot un border Collie și performanța sa a ajuns la 1.000 de jucării pe care poate să ți le indice după nume. Stăpânul său, psihologuk comportamental John Pilley, a crescut-o în Carolina de Sud. A pregătit-o de când era doar un cățel în vârstă de opt săptămâni.

Pilley o primise pe Chaser drept cadou atunci când a împlinit 76 de ani. Până în 2018, când profesorul a încetat din viață la 89 de ani, Chaser, a învățat să recunoască jucării și a făcut parte dintr-un proiect al stăpânului său. Chaser a încetat din viață la rândul său în 2019, la un an și o lună după stăpânul său. Dar povestea ei a continuat. În 2021, cățelușa a ajuns oficial prima mascotă a Colegiului Comunitar Spartansburg.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook