Nvidia lansează GR00T, o tehnologie care va ajuta roboții să înțeleagă limbajul uman

Nvidia lansează GR00T, o tehnologie care va ajuta roboții să înțeleagă limbajul uman
  • Atât Nvidia, cât și Tesla au puncte forte distincte, care ar putea contribui la progrese.
  • Roboții umanoizi Nvidia vor putea înțelege limbajul uman și vor mima mișcarea umană.
  • Tesla se concentrează pe propria tehnologie A.I., cu date reale de la mașinile Tesla.

Nvidia a intrat luna aceasta pe piața roboțiilor umanoizi, cu proiectul GR00T. Tehnologia va ajuta roboții să înțeleagă limbajul uman și să mimeze mișcările prin observație. Abordarea e similară cu cea a Tesla, cu Optimus Robot, care învață din date video.

Această nouă tehnologie este menită să ajute producătorii de roboți să dezvolte și să producă roboți, dar fără a se limita la robotica umanoidă, scrie CNBC, care a realizat un interviu cu CEO-ul Nvidia, Jensen Huang.

Ce spune Jensen Huang despre Gr00t?

Huang a spus că el crede că factorul de formă umanoid din robotică ar putea transforma producția. „Ne aflăm într-o lume în care, pentru a scrie un software pentru un computer, folosim date sau exemple de antrenament, iar computerul învață din exemple”, a spus el. „Ei bine, avem mai multe date despre oameni care se mișcă decât aproape orice altceva.”

Huang a sugerat că „am construit lumea pentru noi înșine” și a folosit o fabrică de mașini ca exemplu, spunând că liniile de producție au fost create pentru oameni. Folosirea datelor de la oameni va face ca roboții să fie cei mai productivi în aceste sarcini, a spus el. În cele din urmă, a prezis el, fabricile vor vedea un robot care controlează o grămadă de roboți de producție care construiesc mașini care vor fi și ele robotice.

Nvidia a anunțat, de asemenea, un nou hardware cu sistemul de calcul Jetson-Thor, conceput pentru a oferi viteza și puterea necesare pentru a lucra cu diverși de roboți umanoizi care utilizează Project Group.

Pe de altă parte, Tesla se concentrează pe valorificarea propriei sale tehnologii A.I., antrenate pe date reale din mașinile Tesla.

Cu o lună în urmă, Elon Musk a distribuit imagini noi ale robotului umanoid al lui Tesla, Optimus, plimbându-se în jurul unui depozit.

Cei de la CNET au comparat cele două tehnologii.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook