Facebook reintroduce funcția „Poke”. Mark Zuckerberg: „clasicii nu mor niciodată”

Facebook reintroduce funcția „Poke”. Mark Zuckerberg: „clasicii nu mor niciodată”
  • Butonul „Poke” s-a ascuns adânc în setările tale Facebook în tot acest timp.
  • Numărul de „ciupituri” schimbate pe platformă a crescut de 13 ori, potrivit Facebook.
  • În 2017, a existat o încercare minoră de a aduce înapoi „Poke-ul” punându-l pe paginile de profil, dar tendința nu a revenit.

Facebook a anunțat că va aduce înapoi butonul Poke, una dintre funcțiile care a fost încă de la început pe platformă, datând din 2004, scrie The Sun.

Caracteristica nu dispăruse complet, deși fusese în mare parte retrasă în jurul anului 2014. Butonul „Poke” s-a ascuns adânc în setările tale Facebook în tot acest timp.

Recent, a crescut din nou în popularitate, după ce dezvoltatorii web au făcut butonul mai vizibil.

Datorită unei ușoare modificări de design, numărul de „ciupituri” schimbate pe platformă a crescut de 13 ori, potrivit Facebook.

A atras interesul utilizatorilor generației Z și a milenialilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani, care au reprezentat aproximativ jumătate din numărul de „ciupituri” din ultimele săptămâni.

„Stai, am crezut că au eliminat „poke” cu ani și ani în urmă. Cum ciupești pe cineva acum?” a scris un utilizator Facebook pe Threads.

Un altul a adăugat: „Îmi amintesc când FB avea acel buton „POKE”, tocmai l-am găsit și ultimele mele Poke-uri au fost în 2014. Bine că s-a întors.”

Facebook a făcut modificări la butonul „Poke” la începutul anului.

În 2017, a existat o încercare minoră de a aduce înapoi butonul punându-l pe paginile de profil, dar tendința nu a revenit.

A făcut furori în primele zile ale platformei Facebook, dar popularitatea a dispărut în anii 2010.

Ce rost are butonul „Poke”?

Facebook nu a definit niciodată care este ideea din spatele poking-ului – dar utilizatorii și-au făcut propriile interpretări.

Pentru mulți, a fost butonul original pentru a intra în DM-urile unei persoane. Pentru alții, a fost un mod amuzant de a enerva pe cineva.

Ca răspuns la renașterea „Poke”, fondatorul Facebook Mark Zuckerberg a glumit pe Threads spunând: „Natura se vindecă”.

Zuckerberg a dezvăluit apoi cine a fost primul său „Poke” – confirmând milioanelor de oameni că eforturile lor de flirt nu au fost complet în zadar. „Am ciupit-o pe Priscilla și acum suntem căsătoriți”.

Cum „ciupești” pe cineva pe Facebook?

Poți vedea și trimite „ciupituri” pe Facebook prin intermediul paginii Pokes. Sau, poți căuta un prieten și va fi un buton „Poke” în partea dreaptă a numelui său.

Când „ciupești” pe cineva, acesta va primi o notificare.

Dacă nu vrei să te „ciupească” cineva, îi poți bloca.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook