Facebook elimină conturile talibanilor. „Sunt teroriști”

Facebook elimină conturile talibanilor. „Sunt teroriști”

Duminică, 15 august, talibanii au luat cu asalt capitala Afganistanului și au invadat palatul prezidențial, în timp de președintele Ashraf Ghani fugea din țară. Mii de afgani încearcă să fugă din țară, de frica regimului care a preluat puterea.

La scurt timp după sosirea în Capitală, mai mulți oficiali talibani au sărbătorit victoria pe rețelele de socializare, inclusiv pe Facebook. Rețeaua socială a reacționat rapid și a înființat o echipă de experți afgani pentru a identifica postările care susțin grupările talibane.

„Talibanii sunt clasificați drept organizație teroristă, în conformitate cu legislația SUA și, din acest motiv, le-am restricționat accesul”, declară pentru BBC un purtător de cuvânt al Facebook.

Dificultăți pe WhatsApp

Compania a adăugat că măsurile se vor aplica tuturor platformelor din subordinea Facebook. Însă cazul WhatsApp este mai complex, canalul de mesagerie oferind un serviciu criptat end-to-end. Potrivit Vice, mai mulți cetățeni afgani au identificat mesaje de la talibani în aplicație.

„La fel ca orice serviciu de mesagerie privată, nu avem acces la conținutul distibuit de utilizatori. Dar, dacă descoperim că o persoană sau o organizație care este în afara legii comunică pe WhatsApp, vom lua măsuri”, spune un purtător de cuvânt.

BBC precizează că multe rapoarte arată că rețeaua WhatsApp este constant utilizată de grup. Celelalte rețele de socializare nu au luat încă măsuri.

Sursa: BFMTV

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook