FOTO| 640 de afgani înghesuiți într-un avion american construit să transporte 150 de pasageri

FOTO| 640 de afgani înghesuiți într-un avion american construit să transporte 150 de pasageri

Mii de afgani speriați de regimul taliban care a ajuns la putere încearcă să părăsească țara cu orice preț. 640 de afgani au reușit să se strecoare într-un avion care poate transporta doar 150 de pasageri înainte ca personalul militar să reușească să închidă rampa de acces. Pilotul a decis să decoleze și să-i salveze pe toți.

Cel puțin două aparate de zbor amerciane de tip C-17 au plecat până acum din Kabul, iar altele sunt programate să decoleze până la sfârșitul săptămânii.

O fotografie obținută de Defense One surprinde 640 de afgani așezați pe podeaua avionului capabil să transporte 150 de soldați în condiții optime, dar care are o capacitate de aproximativ 77 de tone.

Refugiații – inclusiv multe femei și copii – au fugit în urma avionului și au intrat în avion prin rampa jumătate deschisă, chiar înainte de decolare. „Echipajul a luat decizia de a continua drumul”, spun oficialii americani.

Luni, cel puțin opt afgani au decedat pe aeroportul din Kabul, încercând să se agațe de avioanele americane care decolau.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook