Trei profesori austrieci au fost concediați pentru că nu au acceptat să poarte măști

Trei profesori austrieci au fost concediați pentru că nu au acceptat să poarte măști

Trei profesori austrieci care au refuzat în repetate rânduri să poarte măști au fost concediați, scrie ziarul Kronen Zeitung. Între timp, în Elveția, un client care a refuzat să poarte mască a primit o interdicție de cinci ani din partea lanțulului de supermarketuri Migros.

Oboseala provocată de restricții crește în ambele țări, unde au avut loc proteste împotriva măsurilor anti-Corona.

Câte un profesor din districtele Freistadt, Voecklabruck și din orașul Wels din Austria superioară a fost demis după ce discuțiile cu autoritățile nu au reușit să rezolve situația. „Au fost făcute eforturi pentru a-l convinge să respecte măsurile de igienă și prevenție – dar au fost în zadar”, au declarat oficialii din domeniul educației despre profesorul din Freistadt.

Alți trei profesori din Freistadt, Braunau și Steyr, au fost convinși să poarte măștile și și-au păstrat slujbele, menționează Kronen Zeitung.

În Elveția, unde purtarea măștii este obligatorie la interior, un autoproclamat „rebel al coronavirusului” a încercat să intre într-un supermarket din Lucerna fără mască. A refuzat în mod repetat să se supună regulilor și a fost în cele din urmă arestat de poliție. Bărbatul nu mai are dreptul să intre în magazinele Migros pe o perioadă de 5 ani.

„Dacă un client este recalcitrant, devine violent, amenință și întrerupe buna desfășurare a activității, Migros Lucerne își rezervă dreptul de a emite o interdicție”, a declarat un purtător de cuvânt pentru ziarul elvețian 20 Minutes.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook