Un cățel din Coreea de Sud așteaptă rezultatele testului Covid. Va fi izolat 14 zile, ca măsură de precauție

Un cățel din Coreea de Sud așteaptă rezultatele testului Covid. Va fi izolat 14 zile, ca măsură de precauție

O femelă de Cocker Spaniel, în vârstă de 8 ani, va fi izolată timp de 14 zile, împreună cu proprietarul său. Stăpânul a raportat că animalul are febră și îi curge nasul, după ce autoritățile sanitare au trimis un sondaj epidemiologic proprietarilor de animale de companie.Un medic veterinar a prelevat probe nazale și rectale, pe care le-a transferat către Laboratorul de Igienizare a Animalelor din Seul. Rezultatele vor fi disponibile în cursul zilei de miercuri.

Coreea de Sud a raportat primul caz de infectare a unui animal de companie la sfârșitul lunii ianuarie, după ce o pisică a fost testată pozitiv pentru Covid-19.

Autoritățile sanitare presupun că pisica a fost infectată de proprietarii săi, care erau pozitivi la coronavirus și au decis că trebuie să-și testeze animalul de companie.

„Oamenii sunt îngrijorați după ce primul caz Covid-19 la un animal a fost confirmat în țară. Prin urmare, începem testarea pentru a asigura siguranța animalelor”,  spune Song In-jun, un oficial al Diviziei de Protecție a Animalelor din Seul.

Oficialii au declarat că nu există dovezi care să indice că SARS-Cov-2 este transmis de la animale la oameni, dar a sfătuit cetățenii să-și păstreze câinii la cel puțin doi metri distanță de alte animale, atunci când merg la plimbare și să urmeze măsurile de prevenție și în cazul animalelor.

Sursa: Reuters

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook