Premierul Belgiei ia în considerare vaccinarea obligatorie. „Valul provocat de Omicron nu va fi ultimul”

Premierul Belgiei ia în considerare vaccinarea obligatorie. „Valul provocat de Omicron nu va fi ultimul”

„Chiar trebuie să regândim întregul raționament”. Premierul belgian Alexander De Croo spune că este pregătit să-și reconsidere poziția cu privire la problema vaccinării obligatorii, potrivit cotidianului De Zondag.

„Te vaccinezi pentru propria sănătate, dar și pentru a altora”, explică el. „Cred mai mult în persuasiune decât în ​​obligație, dar când vezi că sunt de cinci ori mai mulți nevaccinati la terapie intensivă, nu mai putem evita această întrebare. Obiectivul este clar: toată lumea trebuie să fie vaccinată. Dacă vaccinarea obligatorie poate ajuta, atunci aș vrea să o iau în considerare”.

Alexander De Croo fusese până acum sceptic cu privire la o posibilă obligație generală de vaccinare, considerând până de curând măsura imposibil de implementat. Dar situația dificilă din secțiile de terapie intensivă îl determină să-și regândească judecata.

„Un grup relativ restrâns are un impact prea mare asupra sănătății noastre. De fapt, este o lecție importantă pentru această criză: rămâi deschis la minte și îndrăznește să-ți reconsideri punctul de vedere. Chiar trebuie să ne regândim tot rationamentul. Planul inițial era: cum să evităm noile valuri? Astăzi ar trebui să fie: cum să menținem valurile cât mai plate? Pentru că, haideți să înfruntăm realitatea: Valul provocat de Omicron nu va fi utimul. Virusul va prolifera în anii următori. Trebuie să învățăm să trăim cu el.”

„Spitalele noastre trebuie să fie capabile să facă față vârfurilor de infectare. Sunt suficiente cele 2.000 de paturi de terapie intensivă? Poate nu. În al doilea rând, trebuie să depunem un efort mai mare pentru prevenirea continuă, cum ar fi ventilația. În al treilea rând, trebuie să îmbunătățim centrele de vaccinare și screening, pentru a-i ajuta pe medicii generaliști. Și patru: un barometru, un sistem cu praguri, trebuie să ofere claritate. Sunt patru lucruri necesare pe termen lung.”

Sursa: RTBF

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook