Guvern extins| Boris Johnson numește un „ministru pentru Vaccinare”

Guvern extins| Boris Johnson numește un „ministru pentru Vaccinare”

Premierul Boris Johnson a declarat că parlamentarul conservator Nadhim Zahawi va supraveghea cel mai mare program de imunizare din țară din ultimele decenii. El rămâne în funție până vara viitoare, a menționat prim-ministrul.

„O mare responsabilitate și o mare provocare operațională, dar sunt complet dedicat și mă voi asigura că vaccinarea va fi implementată rapid”, a scris Zahawi pe Twitter.

Autoritatea de reglementare din Marea Britanie evaluează în prezent două vaccinuri – unul dezvoltat de Pfizer și BioNTech, celălalt de Universitatea din Oxford și AstraZeneca – pentru a vedea dacă sunt sigure și eficiente. The Guardian a raportat că spitalelor li s-a spus că ar putea primi primele doze de vaccin Pfizer începând cu 7 decembrie, dacă vor fi aprobate.

Marea Britanie spune că lucrătorii din domeniul asistenței medicale și rezidenții caselor de îngrijire medicală vor fi primii care vor primi vaccinul, urmați de persoanele în vârstă, începând cu cei peste 80 de ani.

Marea Britanie a comandat 40 de milioane de doze de vaccin Pfizer / BioNTech, suficient pentru 20 de milioane de oameni, și 100 de milioane de doze de vaccin Oxford / AstraZeneca.

În total, guvernul britanic a cumpărat aproximativ 355 de milioane de doze de vaccin de la șapte producători diferiți, deoarece se pregătește de vaccinarea în masă a celor 67 de milioane de locuitori.

Pfizer și BioNTech spun că vaccinul lor este 95% eficient, potrivit datelor preliminare. Ar trebui depozitat la temperaturi foarte scăzute, de -70 de grade Celsius.

Vaccinul Oxford / AstraZeneca poate fi păstrat la temperatura convențională a frigiderului și este, de asemenea, mai puțin costisitor decât principalii săi concurenți. Dar unii oameni de știință au pus la îndoială rezultatele raportate.

Oxford și AstraZeneca au transmis săptămâna aceasta că vaccinul lor pare să aibă o eficiență de 62% pentru persoanele care au primit două doze și 90% când voluntarii au primit o jumătate de doză, urmată de o doză completă. Ei au spus că jumătatea dozei a fost administrată din cauza unei erori de fabricație și că planifică un nou studiu clinic pentru a investiga cel mai eficient regim de dozare.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook