Studenții woke de la UCLA pretind că dozatoarele automate de săpun sunt rasiste și detectează doar mâinile albilor

Studenții woke de la UCLA pretind că dozatoarele automate de săpun sunt rasiste și detectează doar mâinile albilor

Un student de la Universitatea din California, Los Angeles (UCLA), a sugerat că dozatoarele de săpun pentru mâini reprezintă o formă de rasism sistemic. Sullivan Israel, student la inginerie civilă, a povestit cum, în cadrul unei dezbateri la care a participat grupul republican al școlii sale, un student negru a reclamat că dozatoarele automate nu îi distribuie săpun, din cauza culorii pielii lui.

„Așa cum a susținut un student UCLA în timpul dezbaterii, dozatoarele automate de săpun nu-i detectează mâinile din cauza pigmentului întunecat al pielii”, scrie Israel în revista College Fix.

Însă dozatoarele automate de săpun folosesc un senzor de mișcare care declanșează eliberarea săpunului, nu un mecanism de detectare a culorii pielii.

Sullivan consideră că termenul „rasism” este folosit prea liber în campus, spunând că astfel de afirmații diminuează adevăratele acuzații de discriminare rasială.

„Când oamenii se pierd și discută despre dozatoarele de săpun, delegitimizează afirmațiile de rasism atunci când apare rasismul. Desigur, există încă rasiști ​​în această țară – i-am întâlnit. De fapt, m-am confruntat cu antisemitismul de-a lungul vieții mele”, spune studentul.

„În primul rând, permiteți-mi să contrazic baza acestei afirmații: pentru oricine nu știe, senzorii dozatoarelor de săpun nu văd mâinile omului; nu au ochi. Ele funcționează folosind un dispozitiv simplu numit senzor PIR care recunoaște energia termică emisă de toți oamenii, indiferent de culoare (atât timp cât nu sunt morți). De asemenea, dispozitivele nu funcționează uneori. Nu-mi amintesc de câte ori m-am lovit de unul pentru a încerca să iau săpun (totuși nu mi-a trecut prin minte să dau vina pe antisemitism niciodată)”, spune Sullivan Israel.

„Dar deviez. Nu este vorba despre modul în care funcționează un distribuitor de săpun. Ideea este că studenții de la UCLA au crezut, de fapt, că au fost proiectate tinând seama de supremația albă”.

Studentul a etichetat rasismul sistemic drept „teorie a conspirației”, cerând eliminarea lui din mediul academic.

Sursa: Washington Examiner

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook