Riscul asociat cu varianta Omicron este „foarte mare”, avertizează OMS. O demonstrează numărul record de cazuri noi înregistrat de unele state

Riscul asociat cu varianta Omicron este „foarte mare”, avertizează OMS. O demonstrează numărul record de cazuri noi înregistrat de unele state

Omicron a generat un număr record de cazuri în Franța sau Marea Britanie. Noua variantă pare a fi mai puțin vizibilă la testele antigen. Le Figaro face un bilanț al noilor informații legate de Covid-19.

Riscul asociat cu Omicron este „foarte mare”, potrivit OMS

Riscul asociat cu Omicron rămâne „foarte mare”, avertizează Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în buletinul epidemiologic săptămânal. „Dovezile arată că varianta Omicron are un avantaj de creștere față de varianta Delta, cu o rată de dublare de două până la trei zile”, notează OMS, adăugând că „o creștere rapidă a incidenței cazurilor se observă într-un număr semnificativ de țări” .

Noi recorduri zilnice de contaminare

Franța, Marea Britanie, Portugalia și Grecia au înregistrat noi recorduri de cazuri zilnice de Covid-19, dovadă, potrivit autorităților, a progresiei fulgeratoare a variantei Omicron.

În Franța, aproape 180.000 de cazuri au fost identificate în ultimele 24 de ore. Record zilnic și în Marea Britanie, una dintre țările europene cele mai afectate de pandemie, cu aproape 130.000 de noi infectări.

În Grecia, numărul cazurilor sa dublat față de luni.

Testele antigeni sunt mai puțin sensibile la Omicron

Testele antigen pentru Covid-19, care au avantajul de a oferi un rezultat în doar câteva minute, sunt mai puțin sensibile la varianta Omicron decât la variantele anterioare, avertizează autoritățile sanitare din SUA.

Asta înseamnă că testele au mai multe șanse să indice un rezultat negativ, chiar dacă o persoană este infectată cu Omicron.

Varianta Omicron este dominantă în Elveția și Olanda

Varianta Omicron a devenit dominantă în Elveția (aproximativ 55% din cazuri) și Olanda, au declarat marți autoritățile, avertizând asupra unei creșteri a numărului spitalizărilor.

Peste 5,4 milioane de decese

Pandemia Covid-19 a ucis cel puțin 5.404.577 de persoane din întreaga lume, de la sfârșitul lunii decembrie 2019, potrivit unui raport stabilit de AFP. În termeni absoluți, SUA este țara cea mai afectată, cu 820.679 de morți, urmată de Brazilia (618.705), India (480.290) și Rusia (306.090).

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) estimează, luând în considerare excesul de mortalitate legat direct și indirect de Covid-19, că bilanțul pandemiei ar putea fi de două până la trei ori mai mare decât cel înregistrat oficial.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook