Vaccinurile anti-Covid sunt sigure pentru copii și femei însărcinate, spune directorul CDC

Vaccinurile anti-Covid sunt sigure pentru copii și femei însărcinate, spune directorul CDC

SUA a vaccinat împotriva Covid-19 aproape 5 milioane de copii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, iar dr. Rochelle Walensky, directorul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite, spune că studiile constată că vaccinurile sunt sigure pentru copiii mici. CDC nu a identificat nicio problemă legată de inflamația temporară a inimii (miocardită), un potențial efect secundar al vaccinurilor ARNm observat în circumstanțe rare la adolescenți și adulți tineri.

„Nu am observat nimic de acest tip”, îi spune Walensky corespondentului medical șef al ABC News, dr. Jennifer Ashton. „Avem un sistem de siguranță al vaccinurilor incredibil de robust și, dacă ar exista probleme, le-am găsi”.

Vaccinul Pfizer împotriva COVID-19 a fost autorizat pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani la începutul lunii noiembrie. În ciuda datelor solide de siguranță, mai puțin de 1 din 5 copii din această grupă de vârstă a primit prima doză.

Aproximativ două treimi dintre părinții copiilor de școală elementară spun că nu vor să-și vaccineze copiii sau că se abțin deocamdată, potrivit unui sondaj al organizației nonprofit KFF.

Vaccinuri sigure pentru copii și femei însărcinate

În timp ce noi date apar în mod constant, un lucru este clar: vaccinurile sunt sigure pentru copiii mici, precizează Walensky.

„Dacă doriți să vă vaccinați copiii până la sărbători, acum este momentul”.

O altă tendință îngrijorătoare pe care CDC o monitorizează este rata alarmant de scăzută de vaccinare în rândul femeilor însărcinate, în ciuda dovezilor copleșitoare care arată că vaccinurile anti-Covid-19 sunt sigure pentru mamă și copil.

Potrivit CDC, mai puțin de 20% dintre gravide au primit un vaccin în timpul sarcinii. „Sunt foarte îngrijorată”, spune Walensky.

Nu există dovezi care să arate că vaccinurile anti Covid-19 au impact asupra fertilității.

Sursa: ABC News

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook