„Se apropie un val catastrofal de infectări cu Omicron”, avertizează Boris Johnson. Campania de vaccinare va fi accelerată

„Se apropie un val catastrofal de infectări cu Omicron”, avertizează Boris Johnson. Campania de vaccinare va fi accelerată

„Se apropie un val catastrofal de Omicron” în Marea Britanie, avertizează premierul Boris Johnson. Campania de rapel a vaccinului anti-Covid va fi puternic accelerată, pentru a-l contracara. „Nimeni nu ar trebui să se îndoiască de asta: urmează o val imens de Omicron și mă tem că devine destul de clar că două doze de vaccin nu sunt suficiente pentru a oferi nivelul de protecție de care avem nevoie cu toții”, spune el într-un discurs televizat, anunțând că toți britanicii de peste 18 ani ar putea primi o a treia doză până la sfârșitul lui decembrie, cu o lună mai devreme decât era planificat inițial.

Oficialii din domeniul sănătății au anunțat duminică creșterea nivelului de alertă Covid din cauza unei „creșteri rapide” a numărului de cazuri provocate de Omicron. Nivelul este crescut de la trei la patru, dintr-un maxim de cinci și indică faptul că „transmiterea este mare și presiunea asupra serviciilor de sănătate este semnificativă sau în creștere”.

„Deja” există spitalizări din cauza Omicron

„Primele elemente arată că Omicron se răspândește mult mai repede decât Delta și că protecția oferită de vaccinuri împotriva formelor simptomatice este redusă”, subliniază ei. Deși severitatea Omicron nu este cunoscută și „va fi mai clară în următoarele câteva săptămâni”, ei semnalează „deja” internări ale pacienților Covid infectați cu Omicron și că este „probabil” ca numărul lor „să crească rapid”.

Ministerul Sănătății a mai anunțat că, de marți, cazurile de contact ale persoanelor care au fost testate pozitiv pentru Covid-19, chiar dacă sunt complet vaccinate, vor trebui să efectueze zilnic teste antigen, timp de șapte zile. Cei care nu sunt vaccinați trebuie să se izoleze timp de zece zile. Anunțul vine în completarea noilor măsuri prezentate de Boris Johnson, printre care revenirea la munca de acasă şi introducerea paşaportului sanitar, măsuri care vor fi supuse votului deputaţilor.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook