Boris Johnson îi cere iertare reginei Elisabeta a II-a pentru petrecerea organizată în ajunul funeraliilor prințului Philip

Boris Johnson îi cere iertare reginei Elisabeta a II-a pentru petrecerea organizată în ajunul funeraliilor prințului Philip

Cabinetul premierului britanic Boris Johnson și-a cerut scuze față de Regina Elisabeta a II-a, după ce a ieșit la iveală faptul că membrii echipei prim-ministrului au petrecut până târziu în noapte în ajunul funeraliilor prințului Philip. La acea vreme, adunările în spații închise erau interzise.

Johnson se confruntă cu un scandal de amploare legat de numeroasele petreceri desfășurate în timpul perioadelor de lockdown, unele dintre ele organizate chiar în timp ce oamenii de rând nu aveau voie să participe nici măcar la înmormântarea rudelor.

Parlamentarii din opoziție, susținuți însă și de unii de la putere, cer demisia lui Boris Johnson, pe motiv că nu este potrivit pentru funcția de conducere pe care o deține.

Dezvăluirile legate de petrecerile oficialilor din timpul perioadelor de carantină culminează cu știrea publicată de Daily Telegraph. Jurnaliștii cotidianului au prezentat informații potrivit cărora o petrecere cu alcool a fost organizată la Downing Street pe 16 aprilie 2021, cu o zi înainte de funeraliile prințului-consort Philip.

„Este profund regretabil faptul că petrecerea a avut loc în timpul perioadei de doliu, iar cabinetul a adresat scuze palatului”, spune purtătorul de cuvânt al lui Boris Johnson.

Premierul se afla la reședința Chequers în acea zi și nu a fost invitat la adunare, menționează el.

Sursa: Reuters

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook