STUDIU. Mai mult de jumătate dintre copiii din UK vor să stea mai mult în natură

  • 63% din părinți spun că nu au timp să-și ducă copiii în parc.
  • Părinții din UK spun că parcurile sunt prea departe de casă.
  • sondajul a fost comandat pentru a arăta disparitatea în accesul la spațiul verde, precum și cererea publicului pentru acesta.

Mai mult de trei sferturi dintre copii doresc să petreacă mai mult timp în natură, a constatat National Trust. Organizația de caritate pentru conservare îi împinge pe miniștri să se asigure că tinerii nu se află la mai mult de 15 minute de mers pe jos de spațiile verzi, scrie The Guardian.

Cu toate că peste trei sferturi dintre copiii britanici spun că își doresc să petreacă mai mult timp în natură, n-are cine să-i ducă. Din cei 1000 de părinți chestionați de National Trust, 63% au spus că nu au timp să-și ducă copiii în parc mai mult de o dată pe săptămână.

Care este principala problemă a britanicilor?

Parcurile sunt prea departe de ei

Oamenii spun că orice britanic ar trebui să locuiască la cel mult 15 minute de un spațiu verde. Așa au și promis autoritățile în trecut. Nu au făcut încă niciun pas în acest sens. În prezent, datele guvernului arată că aproape 40% dintre britanici locuiesc la mai mult de o plimbare pe jos de un sfert de oră de un spațiu verde sau de o apă.

Trustul a spus că sondajul a fost comandat pentru a arăta disparitatea în accesul la spațiul verde. De asemenea, arată și cererea publicului pentru acesta.

Acesta a arătat că aproape o treime (31%) dintre părinții din gospodăriile cu venituri mai mici au citat costurile drept principalul obstacol în calea accesului la natură. De asemenea, studiul a dezvăluit că 76% dintre copii și-au dorit să petreacă mai mult timp în natură. În același timp, 56% dintre copii și-au dorit un acces mai bun la natură și la spațiul verde.

Beneficiile timpului petrecut în natură

Cercetările au arătat că accesul la spațiul verde aduce beneficii copiilor într-o varietate de moduri. Acestea includ o sănătate mai bună a plămânilor, o densitate osoasă mai puternică, precum și bunăstarea mentală și fizică.

Directorul general al National Trust, Hilary McGrady, a declarat: „Beneficiile asigurării accesului la natură sunt clare, dar există acces inegal la aceasta. Ne-am dori să vedem cea mai mare îmbunătățire a accesului la spațiul verde urban de la epoca victoriană încoace.”

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook