Dolly Parton donează 1 milion de dolari pentru cercetarea bolilor infecțioase la copiii cu cancer

Dolly Parton donează 1 milion de dolari pentru cercetarea bolilor infecțioase la copiii cu cancer

Dolly Parton donează 1 milion de dolari pentru cercetarea în domeniul bolilor infecțioase pediatrice la Vanderbilt University Medical Center din Nashville, a anunțat miercuri organizația, notează AP News.

Noua donație face parte dintr-o serie pe care Parton le-a făcut centrului de-a lungul anilor, inclusiv o donație de 1 milion de dolari în aprilie 2020 pentru cercetarea vaccinului COVID. Acel cadou a ajutat cercetătorii de la Vanderbilt să testeze o serie de medicamente menite să reducă simptomele care pun în pericol viața asociate cu COVID-19, a declarat centrul într-un comunicat de presă. De asemenea, cercetătorii analizează terapii complet noi atât pentru a trata COVID-19, cât și pentru a preveni infecția.

Noua donație a lui Parton va sprijini o varietate de cercetări în curs de desfășurare la centrul medical, inclusiv înțelegerea modului în care virușii și bacteriile provoacă boli, înțelegerea și prevenirea rezistenței la antibiotice, prevenirea și tratarea infecțiilor, diagnosticarea și tratarea infecțiilor la copiii cu cancer și măsurarea impactului infecțiilor infantile în întreaga lume, potrivit comunicatului de presă.

Parton a declarat că susține această lucrare pentru că iubește copiii.

„Niciun copil nu ar trebui să sufere vreodată”, a declarat Parton într-un comunicat de presă. „Sunt dispusă să îmi fac partea mea pentru a încerca să păstrez cât mai mulți dintre ei cât mai sănătoși și mai în siguranță posibil.”

 

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook