Julee Cruise, vocea muzicii din Twin Peaks, a murit la 65 de ani

Julee Cruise, vocea muzicii din Twin Peaks, a murit la 65 de ani

Julee Cruise, cântăreață și colaboratoare frecventă a lui David Lynch, a murit la vârsta de 65 de ani.

Soțul ei, Edward Grinnan, a scris pe Facebook: „A părăsit acest tărâm în termenii ei. Fără regrete. Este în pace… I-am cântat [cântecul B-52’s] Roam în timpul tranziției. Acum ea va hoinări pentru totdeauna. Odihnește-te în pace, dragostea mea”.

Cel mai cunoscut cântec al lui Julee Cruise a fost Falling – instrumentalul său, scris de Angelo Badalamenti, a fost folosit ca temă pentru Twin Peaks, serialul TV iconic al lui Lynch care a debutat în 1990. Lynch a scris versurile pentru versiunea vocală a lui Cruise, care a ajuns pe locul 7 în topurile din Marea Britanie, a fost un hit în Europa și a ajuns pe primul loc în topul australian al single-urilor. A fost inclusă pe albumul său de debut Floating Into the Night, lansat în 1989.

Relația dintre Julee Cruise și David Lynch

Născută în Iowa în 1956, Cruise și-a început colaborarea cu Lynch în 1986 pentru filmul său Blue Velvet, în care apare în mod proeminent colaborarea ei cu Badalamenti, Mysteries of Love. În 1990, a apărut ca personaj numit „The Dreamself of the Heartbroken Woman” în producția teatrală avangardistă a lui Lynch, Industrial Symphony No 1, alături de Nicolas Cage și Laura Dern.

În 2018, ea a anunțat că a fost diagnosticată cu lupus și s-a plâns de dureri cronice.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook