Sex Pistols vor să dea jubileului Reginei Elisabeta o notă de punk

Sex Pistols vor să dea jubileului Reginei Elisabeta o notă de punk

Regina Elisabeta a II-a și trupa Sex Pistols au fost legate încă de când pionierii punk au lansat melodia „God Save the Queen” în timpul Jubileului de argint din 1977, care a marcat cei 25 de ani de domnie ai monarhului.

Imnul anti-autoritar – care nu trebuie confundat cu actualul imn național britanic cu același nume – a fost relansat pentru Jubileul de Platină al Elisabetei, adică pentru cei 70 de ani de când este regină.

„Pentru a sărbători Jubileul de Platină din acest an, noul videoclip al trupei Sex Pistols „God save the Queen” combină imagini din videoclipul spectacolului filmat de Julien Temple la cort, în mai 1977, cu imagini de la petrecerea cu barca de pe râul Tamisa, în ziua Jubileului de Argint, în luna iunie a aceluiași an”, este menționat în descrerea noului videoclip.

Cântărețul trupei Sex Pistols, John Lydon, cunoscut anterior sub numele de Johnny Rotten, a declarat recent la postul de televiziune Talk TV că este „foarte, foarte mândru de regină pentru că a supraviețuit și se descurcă atât de bine”.

Cântecul a stârnit inițial indignare; membrii trupei au fost atacați pe stradă și a fost interzisă difuzarea la radio sau televiziune. Cu toate acestea, melodia a ajuns pe locul 2 în topuri.

Casa de discuri a trupei speră ca de data aceasta să ajungă pe locul 1, deși nu a reușit să intre în topuri atunci când a fost relansată pentru Jubileul de Aur al reginei în 2002 și pentru Jubileul de Diamant în 2012.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook