Chitara lui Noel Gallagher, spartă în noaptea Oasis s-a despărțit, a fost vândută la licitație pentru 300.000 de euro

Chitara electrică Gibson din 1960 folosită de Noel Gallagher, starul Oasis, a fost distrusă de fratele său și fostul său coleg de trupă Liam Gallagher în timpul unei dispute în noaptea în care trupa s-a despărțit. Această chitară a fost vândută marți la o licitație la Paris pentru 300.000 de euro, notează Reuters.

Liam Gallagher a distrus Gibson-ul roșu la un festival din capitala Franței în 2009, cu puțin timp înainte ca trupa să urce pe scenă, într-un acces de furie care avea să devină un moment de cult în istoria muzicii.

Chitara a fost reparată ulterior

Ulterior, a fost reparată cu mare atenție de un lutier francez.

„Această chitară Gibson 355 din 1960, seria #A34884, a fost chitara pe care Liam Gallagher a distrus-o în Paris, în 2009, în noaptea în care Oasis s-a despărțit”, a scris Noel Gallagher într-o notă prezentată împreună cu chitara.

„A fost, de asemenea, chitara mea favorită nr. 1 pe care am folosit-o atât la scris cât și la înregistrat, folosind-o pe multe înregistrări Oasis, precum și în concert! Pace, dragoste + banane!!!”

Formată în Manchester în 1991, Oasis a cunoscut apogeul în anii 1990, la apogeul faimei Britpop, cu hituri precum „Don’t Look Back In Anger” și „Wonderwall”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook