Bono susține programul papal pentru educarea fetelor. Papa: „Întotdeauna vorbim de Mama Pământ și nu de Tatăl Pământ”

Bono susține programul papal pentru educarea fetelor. Papa: „Întotdeauna vorbim de Mama Pământ și nu de Tatăl Pământ”

Solistul trupei U2, Bono, și Papa Francisc au fost în armonie în ceea ce privește preocuparea lor pentru planetă și puterea femeilor de a schimba lumea atunci când s-au întâlnit joi la Roma, notează Reuters.

Aceștia au participat la un eveniment organizat de Scholas Occurrentes, o rețea mondială de școli care promovează întâlnirile virtuale și în persoană și care urmărește să stimuleze oportunitățile educaționale.

Mișcarea a fost fondată în Argentina, țara natală a papei, pe vremea când acesta era încă arhiepiscop de Buenos Aires, iar de atunci s-a răspândit în peste 70 de țări, multe dintre ele din țările în curs de dezvoltare.

În cadrul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri la o universitate din Roma, irlandezul Bono l-a întrebat pe papă:

„Educația fetelor este o superputere în lupta împotriva sărăciei extreme și aș dori să îl întreb pe Sanctitatea Sa dacă crede că femeile și fetele joacă același rol puternic în abordarea crizei climatice.”

Papa, care a cerut adesea mai mult respect pentru mediu și a avertizat asupra pericolelor încălzirii globale, a răspuns:

„Întotdeauna vorbim de Mama Pământ și nu de Tatăl Pământ”, atrăgând râsetele lui Bono și ale întregii audiențe.

„Femeile știu mai multe despre armonie decât bărbații”, a spus Papa, care a rămas într-un scaun cu rotile pe tot parcursul evenimentului, deoarece suferă de dureri la genunchi și la picioare.

Papa le-a spus tinerilor să trăiască vieți pline de curaj și poezie și „să meargă dincolo de ceea ce este corect din punct de vedere politic”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook