Regina Elisabeta a II-a călare, la 94 de ani. Fotografii din izolare

La aproape trei luni de când s-a retras la Castelul Windsor, apar primele imagini cu regina Elisabeta a II-a, într-o formă de invidiat, călare pe Balmoral Fern, unul dintre poneii ei din rasa Fell. Castelul Windsor este reşedinţa regală preferată a reginei, iar fotografiile au fost făcute în acest weekend.

Pasionată de călărie din copilărie, Regina Elisabeta a II-a a fost un împătimit crescător de cai de curse. Majestatea sa a fost foarte bucuroasă când a aflat că de astăzi, 1 iunie, cursele de cai vor fi reluate.

Regina Elisabeta a II-a, cel mai longeviv suveran din istoria monarhiei britanice, a împlinit 94 de ani pe 21 aprilie. Suverana îşi petrece de obicei ziua de naştere într-un cadru privat, fără prea multe evenimente publice, însă aniversarea din acest an a fost şi mai discretă. Tradiționalele salve de tun au fost anulate, fiind considerate de Regină total nepotrivite în circumstanţele actuale. Palatul Buckingham a anunţat că parada “Trooping the Colour”, organizată de obicei în iunie pentru a celebra ziua de naştere a Reginei, nu va avea loc în acest an în formatul său obişnuit din cauza restricţiilor privind întrunirile publice.

Chiar dacă s-a retras la Castelul Windsor, împreună cu Prințul Consort Philip, acum 11 săptămâni, Regina Elisabeta şi-a îndeplinit zilnic sarcinile oficiale şi a condus audienţa săptămânală cu premierul Boris Johnson prin telefon.

De la Castelul Windsor, suverana a transmis mai multe mesaje către ţară, iar unul dintre ele, prin care regina şi-a încurajat compatrioţii să reziste în faţa pandemiei şi să respecte izolarea socială, a fost considerat istoric, fiind abia cel de-al cincilea discurs televizat – cu excepţia tradiţionalelor sale mesaje de Crăciun – din domnia sa de 68 de ani.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook