Școlile nu prezintă un risc major de răspândire a coronavirusului, dacă măsurile de prevenție sunt respectate

Școlile nu prezintă un risc major de răspândire a coronavirusului, dacă măsurile de prevenție sunt respectate

Coronavirusul circulă activ în școli? Un studiu american, publicat marți în Jurnalul Asociației Medicale Americane (JAMA), spune că nu, atât timp cât gesturile de protecție sunt respectate. Școlile care respectă distanțarea fizică, purtarea măștilor și alte măsuri de precauție nu au cunoscut o răspândire rapidă a coronavirusului, potrivit raportului.

Cercetătorii, care lucrează în cadrul Centrelor pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA (CDC), au analizat datele din studiile efectuate în școli din trei state americane și din unele țări europene.

„Multe școli au reluat cursurile față în față în anumite regiuni ale Statelor Unite, precum și la nivel internațional – au fost raportate cazuri în școli, dar există puține dovezi că ar fi contribuit semnificativ la o creștere a numărului transmisii „la nivel local”, spun autorii.

Dovezi liniștitoare

Cercetătorii consideră că majoritatea dovezilor existente sunt „liniștitoare”, deoarece tipul de răspândire rapidă care a fost frecvent observat în locurile de coabitare sau la locul de muncă, „nu este observat și în mediile școlare”.

Datele trasează calea de urmat pentru a menține sau a reveni parțial sau complet la forma de educație față în față. „Toate măsurile recomandate pentru a limita (riscul de contagiune) în școli trebuie să continue”, indică oamenii de știință. Purtarea măștii, distanțarea fizică și o alternare a cursurilor la distanță și a celor față în față – pentru a limita numărul de elevi prezenți în sălile de curs – sunt reguli ce trebuie respectate cu strictețe.

Sunt posibile și alte măsuri, cum ar fi aerisirea sălilor și amplificarea testării, pentru identificarea și izolarea rapidă a persoanelor infectate asimptomatic.

Activitățile sportive în interior trebuie interzise

Activitățile sportive în interior ar trebui interzise, ​​totuși, recomandă cercetătorii. „Există șansa de a obține un mediu mai sigur în școli, în perioada 2021-2022”, spun ei cu entuziasm.

Sursa: L’Express

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook