Italia| Profesorii și studenții nu pot reveni la cursuri fără să prezinte un permis de sănătate

Italia| Profesorii și studenții nu pot reveni la cursuri fără să prezinte un permis de sănătate

Guvernul italian anunță că profesorii au nevoie de un permis de sănătate care să ateste că nu au Covid-19 sau au fost vaccinați pentru a putea intra în sălile de clasă. În Roma, „Green Pass-ul” este obligatoriu și pentru a intra trenuri și avioane.

Permisul de sănătate, disponibil în format hârtie și digital, certifică vaccinarea împotriva Covid-19, faptul că ai un test negativ sau că ai trecut recent prin boală.

În dorința de a accelera ritmul vaccinărilor, guvernul a făcut deja permisul de sănătate obligatoriu pentru a intra în restaurante și alte spații închise.

În ciuda micilor proteste împotriva permisul de sănătate, guvernul lui Mario Draghi a impus măsura pentru toți profesorii și studenții, de la 1 septembrie.

„Alegerea guvernului este de a miza cât mai mult pe Green Pass, pentru a evita blocajele și a proteja libertățile”, spune ministrul Sănătății, Roberto Speranza.

Pentru a-și putea relua activitatea, profesorii trebuie să dețină un permis de sănătate imediat ce începe școala. În caz contrar, după cinci zile de absență, nu își vor mai primi salariile.

În martie, la o lună după venirea la putere, Mario Draghi a făcut vaccinarea obligatorie pentru toți lucrătorii din domeniul medical.

Sursa: Challanges

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook