Israel impune un nou lockdown dacă a treia doză a vaccinului anti-Covid nu funcționează

Israel impune un nou lockdown dacă a treia doză a vaccinului anti-Covid nu funcționează

Guvernul israelian așteaptă să vadă efectele celei de-a treia doze de vaccin anti-Covid înainte de a decide impunerea unui lockdown la nivel național, a declară un oficial al grupului anti-Covid. „Șansele unui blocaj în august sunt mici”, spune el. „(Autoritățile) ar trebui să aștepte două săptămâni pentru a vedea dacă a treia doză ajută la reducerea cazurilor severe la cei peste 60 de ani și dacă există un val de vaccinări în rândul adolescenților. Dacă acest lucru nu se întâmplă, întrebarea nu este dacă va exista izolare, ci când”, adăugă el.

La rândul ei, șefa serviciilor de sănătate publică de la Ministerul Sănătății, dr. Sharon Alroy-Alreis, a explicat că un lockdown în septembrie, în timpul sărbătorilor evreiești, nu este inevitabilă.

Ea consideră că normele actuale de sănătate nu vor reduce semnificativ ratele de infectare, dar vor „câștiga timp”, astfel încât copiii și adolescenții să fie vaccinați și un număr mare de persoane cu vârste peste 60 de ani să primească injecția de rapel.

„Izolarea nu este o strategie, este o tactică, un pas pe care încercăm să-l evităm, cu excepția cazului în care devine necesară cu adevărat. Deocamdată nu este. Trebuie să mergem să ne vaccinam”, a spus ea.

Dr. Sharon Alroy-Alreis a confirmat, de asemenea, că un transport cu sute de mii de doze Pfizer este așteptat să sosească în Israel în zilele următoare.

Sursa: I24 News

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook