Moderna: A treia doză a vaccinului anti-Covid produce un răspuns „robust” împotriva variantei Delta

Moderna: A treia doză a vaccinului anti-Covid produce un răspuns „robust” împotriva variantei Delta

Moderna transmite că a treia doză a vaccinului său anti-Covid a produs un răspuns „robust” împotriva variantei Delta, potrivit datelor unui studiu publicat joi împreuna cu raportul de câștiguri pe cel de-al doilea trimestru.

Într-un studiu de fază II, Moderna testează o doză de 50 de micrograme ca rapel pentru persoanele complet vaccinate anterior. Dozele de rapel au produs un răspuns imun promițător împotriva a trei variante, inclusiv Delta, nivelurile de anticorpi apropiindu-se de cele observate la persoanele nevaccinate anterior care au primit două doze de 100 micrograme.

Venituri peste așteptări

Rezultatele financiare ale celui de-al doilea trimestru au depășit așteptările Wall Street în ceea ce privește veniturile.

Prețul unei acțiuni: 6,46 dolari, față de 5,96 dolari, cât era estimat.

Venituri: 4,35 miliarde de dolari, față de 4,2 miliarde estimate.

Noile date legate de rapel vin pe măsură ce varianta Delta se răspândește în mai multe țări, inclusiv în Statele Unite. Centrul pentru Controlul și Prevenirea Dolilor au declarat că varianta este la fel de contagioasă ca varicela și poate îmbolnăvi persoanele în vârstă, chiar dacă au fost complet vaccinate.

„În timp ce vedem o eficacitate durabilă pe parcursul a 6 luni, ne așteptăm ca titrurile neutralizante să continue să scadă și, în cele din urmă, să aibă impact asupra eficacității vaccinului”, spune compania. „Considerăm că doza a 3-a de rapel va fi probabil necesară înainte de sezonul de iarnă.”

Eficacitate durabilă

Moderna susține că o analiză finală a studiului de faza III arată că vaccinul cu două doze este eficient în proporție de 93%, pe durata a șase luni de la administrarea celei de-a doua doze.

Prin comparație, Pfizer a declarat că eficacitatea vaccinului a scăzut la aproximativ 84% la șase luni după a doua doză.

Sursa: CNBC

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook