Medicii germani susțin că numărul deceselor provocate de vaccinul anti-Covid este subestimat și solicită statului mai multe autopsii

Medicii germani susțin că numărul deceselor provocate de vaccinul anti-Covid este subestimat și solicită statului mai multe autopsii

Patologul șef de la Universitatea din Heidelberg, Peter Schirmacher, solicită mai multe autopsii persoanelor decedate în urma vaccinării. Decesele legate de vaccinare ar trebui examinate într-o mai mare măsură, spune Schirmacher. Directorul Institutului Patologic din Heidelberg avertizează asupra unui număr mare de cazuri nedeclarate de deces după vaccinare: patologii nu spun nimic despre majoritatea pacienților care mor, posibil din cauza unei vaccinări.

Alți oameni de știință nu sunt de acord asupra acestui punct, la fel ca și Comisia permanentă de vaccinare din Germania (STIKO) și Institutul Paul Ehrlich (PEI).

De un an încoace, autopsiile privind decesele Covid au fost efectuate la clinici universitare pentru a înțelege mai bine boala. Descoperirile făcute după aproximativ 200 de autopsii realizate până acum au condus, printre altele, la un tratament și ventilație mai bune pentru pacienții Covid.

„Cunoștințele acumulate aici ajută la tratarea mai bună și mai reușită a bolnavilor și la salvarea lor”, spune ministrul Științei, Theresia Bauer.

Medicul vrea acum să identifice efectele secundare rare și grave ale vaccinării – cum ar fi tromboza sau bolile autoimune. Problema, din punctul său de vedere: persoanele vaccinate, de obicei, nu mor sub observație clinică. „Medicul care examinează cadavrul nu pune decesul în contextul vaccinării, certifică o cauză naturală și pacientul este îngropat”, relatează Schirmacher.

Prin urmare, în Baden-Württemberg, patologii au lucrat cu procurorii, poliția și medicii rezidenți, relatează Schirmacher. Au fost deja autopsiate peste 40 de persoane care au murit în decurs de două săptămâni de la vaccinare. Schirmacher presupune că 30 până la 40% dintre ei au murit din cauza vaccinării. În opinia sa, frecvența consecințelor fatale ale vaccinărilor este subestimată – o declarație explozivă din punct de vedere politic, în momentul în care campania de vaccinare își pierde ritmul, varianta Delta se răspândește rapid și se discută restricțiile asupra persoanelor nevaccinate.

Institutul Paul Ehrlich contrazice afirmațiile

Schirmacher este însă contrazis de alți oameni de știință. Afirmațiile potrivit cărora există în prezent prea puține cunoștințe despre efectele secundare, iar pericolele vaccinării sunt subestimate sunt de neînțeles, declară Institutul Paul Ehrlich.

Imunologul Christian Bogdan de la Spitalul Universitar Erlangen a subliniat, de asemenea, că nu există niciun motiv să presupunem că există un număr mare de complicații nedeclarate sau chiar decese. De asemenea, nu poate fi vorba despre neglijarea posibilelor pericole ale vaccinurilor anti-Covid. Î

Schirmacher insistă asupra părerii sale. „Colegii mei greșesc, cu siguranță, deoarece nu pot evalua întrebarea specifică în mod competent”, răspunde el. El nu vrea să răspândească panică și nu este în niciun caz anti-vaccinist, spune profesorul, care a fost vaccinat.

De asemenea, Asociația Federală a Patologilor Germani face presiuni pentru mai multe autopsii ale persoanelor vaccinate. Numai în acest fel ar putea fi excluse sau dovedite conexiuni dintre decese și vaccinări, spune Johannes Friemann, șeful grupului de lucru pentru autopsie.

Medicii generaliști și autoritățile sanitare ar trebui să fie conștienți de acest lucru. Statele federale ar trebui să instruiască autoritățile sanitare să realizeze autopsiile la fața locului. Asociația Federală a Patologilor a cerut acest lucru într-o scrisoare adresată ministrului Sănătății Jens Spahn în martie, dar a rămas fără răspuns, spune Friemann.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook