Donald Trump îl critică pe Colin Powell post-mortem. „A făcut o mulțime de greșeli”

Donald Trump îl critică pe Colin Powell post-mortem. „A făcut o mulțime de greșeli”

Donald Trump la criticat marți pe fostul secretar de stat al SUA Colin Powell, care decedase cu o zi înainte. Powell a fost prima persoană de culoare care a primit funcția de secretar de stat, în prima administrație republicană a lui George W. Bush. A cochetat chiar cu ideea de a candida la prezidențiale în 1996, dar a decis ulterior să n-o facă.

Într-un comunicat, Trump a spus că este „minunat să vadă cum Colin Powell, care a făcut mari greșeli în legătură cu războiul din Iraq și așa-zisele arme de distrugere în masă, este tratat după moarte într-un mod atât de frumos de presa de Fake News”. „Sper să mi se întâmple la fel într-o zi”, a spus fostul președinte american.

Trump l-a numit pe fostul secretar de stat un „adevărat RINO”, acronimul pentru Republican in name only, acuzându-l că nu merită titulatura de republican.

„A făcut o mulțime de greșeli, dar, în fine, odihnească-se în pace”, a încheiat Trump.

Democrații, veteranii și alți comentatori s-au arătat indignați și l-au acuzat pe fostul președinte că este lipsit de respect la adresa unei personalități eroice.

Trump l-a criticat pe Powell și în trecut, pe motiv că a sprijinit invazia din Iraq. În februarie 2003, fostul secretar de stat a pretins că serviciile de informații au descoperit că regimul lui Saddam Hussein fabrică arme de distrugere în masă, lucru care nu a putut fi dovedit mai târziu. Powell a recunoscut mai târziu că este „o pată” în dosarul său.

La râdul său, Powell a susținut că Trump reprezintă un pericol pentru țară din poziția de președinte, l-a susținut pe Joe Biden, un democrat, la alegerile din 2020, iar după incidentele violente de pe 6 ianuarie a declarat că nu se mai poate numi republican.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook