Revista TIME este dur criticată pentru că i-a oferit lui Elon Musk titlul de „Personalitatea Anului 2021”

Revista TIME este dur criticată pentru că i-a oferit lui Elon Musk titlul de „Personalitatea Anului 2021”

Elon Musk a primit titlul de „Personalitatea Anului 2021” din partea revistei TIME, fapt ce a provocat o reacție puternică din partea progresiștilor online. „Musk și-a petrecut o viață sfidându-i pe cei care îl critică; acum, se pare, este în sfârșit în poziția de a se pune în locul lor. 2021 a fost anul lui Elon Unbound”, a scris TIME despre Musk – cel mai bogat om din lume, cu o avere netă de peste 250 de miliarde de dolari.

CEO-ul Tesla și fondatorul SpaceX, companie aerospațială pionier în industria spațială privată, a fost multă vreme o figură deschisă și controversată.

Alegerea lui Musk a atras laude din partea admiratorilor, dar liberalii îl acuză că este anti-sindical și critică atitudinea pe care o are față de majorarea impozitelor și schimbărilor climatice.

„Musk nu anticipează viitorul sumbru al competiției pentru resurse, în care înving doar cei dotați în mod natural. El respinge ideea că mărimea averii sale constituie o problemă în sine, sau că este obligat din punct de vedere moral să plătească taxe”, menționează TIME.

Unul dintre cele mai faimoase sau mai infame momente ale lui Musk din acest an a venit când a trimis pe Twitter o insultă vulgară la adresa senatorului democrat Ron Wyden, care susține o taxă pentru miliardari.

Consilierul democrat Kurt Bardella spune că revista și-a pierdut credibilitatea și a denumit alegerea „o rușine absolută”.

„Elon mush nu ar exista fără subvențiile guvernamentale de care nu se poate opri să se plângă”, scrie scriitoarea de stânga Molly Jong-Fast.

Sursa: Fox News

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook