Ludovic Orban: „Ar trebui să cer demisia lui Iohannis, dar ar fi degeaba. Este principalul vinovat, cu ambiția lui bolnavă”

Ludovic Orban: „Ar trebui să cer demisia lui Iohannis, dar ar fi degeaba. Este principalul vinovat, cu ambiția lui bolnavă”

Ludovic Orban îl atacă dur pe Klaus Iohannis după votul din Parlament, acolo unde guvernul Cioloș, propus de președintele României, a fost respins: „Am spus că principalul vinovat pentru criza politică este Klaus Iohannis, cu ambiția lui bolnavă de a controla procurorii și de a impune șef la PNL un om care nu avea nicio șansă”.

Orban consieră că singura soluție pentru a depăși criza este refacerea coaliției de guvernare PNL-USR-UDMR, cu condiția ca Florin Cîțu să plece. „Solicit public demisia lui Cîțu din funcția de președinte PNL. Odată cu Cîțu ar trebui să plece acasă și cei care l-au susținut. Drumurile mele se despart de PNL dacă domnul Citu nu pleacă acasă”.

Mai mult, Orban ar vrea și demisia lui Iohannis, pe care s-a gândit să o ceară, dar știe că acest pas ar fi „degeaba”.

„Din acest moment nu mai sunt părtaș și complice la niciun proiect inițiat de Iohannis și Cîțu. Dacă mai există oameni rezonabili în PNL le cer să se implice în găsirea unor soluții”.

Orban consideră că Cioloș nu a realizat că președintele l-a propus pentru funcția de premier „ca să-l pedepsească și umilească”. „S-a demonstrat ce am zis, desemnarea lui Cioloș nu a fost decât o cacealma”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook