Canada| Parlamentarii sunt obligați să se vaccineze anti-Covid până la finalul lunii noiembrie

Canada| Parlamentarii sunt obligați să se vaccineze anti-Covid până la finalul lunii noiembrie
Premierul canadian Justin Trudeau, susținător al vaccinării obligatorii. Foto: AP

Parlamentarii canadieni trebuie să se vaccineze împotriva Covid-19 până la finalul lunii noiembrie pentru a primi acces în Camera Comunelor, declară președintele forului, Anthony Rota. „Începând de luni, 22 noiembrie 2021, toată lumea trebuie să fie complet vaccinată împotriva Covid-19 pentru a putea intra în incinta Camerei Comunelor”, spune el într-un comunicat. Noua cerință se aplică membrilor Parlamentului dar și lucrătorilor din birouri, jurnaliștilor, contractanților și consultanților.

Directiva a fost anunțată la aproximativ o lună după campania electorală, în timpul căreia a fost adesea menționată vaccinarea obligatorie a candidaților. Premierul Justin Trudeau, va anunța componența cabinetului său pe 26 octombrie și va relua lucrările parlamentare pe 22 noiembrie, este în favoarea vaccinării obligatorii a candidaților liberali.

Alte partide politice au urmat exemplul, dar liderul Partidului Conservator, Erin O’Toole, nu a făcut din vaccinare un criteriu de selectare a candidaților și a refuzat să precizeze câți dintre ei sunt vaccinati. La alegerile din 20 septembrie, partidul său politic a câștigat 119 din cele 338 de locuri din Camera Comunelor.

Comunicatul de presă emis de Anthony Rota specifică faptul că persoanele care nu pot primi vaccinul anti-Covid din motive medicale vor putea prezenta un „rezultat negativ al unui test rapid efectuat recent”. În plus, Parlamentul canadian rămâne închis vizitatorilor, iar obligația de a purta mască a fost prelungită până în ianuarie 2022.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook