Israel| Primul caz de infectare cu noua tulpină Delta Plus a fost identificat la un adolescent care sosise din Republica Moldova

Israel| Primul caz de infectare cu noua tulpină Delta Plus a fost identificat la un adolescent care sosise din Republica Moldova
Centru de testare de pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv

Oficialii israelieni din domeniul sănătății au raportat marți seară că primul caz de sub-variantă Delta AY.4.2 (Delta Plus), extrem de contagioasă, a fost identificată în Israel. Tulpina coronavirusului a fost detectată recent în mai multe țări europene și se crede că a alimentat o reapariție a cazurilor în Marea Britanie.

Purtatorul variantei a fost identificat ca fiind un băiat de 11 ani care a fost testat pozitiv pentru subvarianta Delta la sosirea din Republica Moldova.

Oficialii verifică dacă noua tulpină este mai virulentă decât varianta originală Delta, deși nu au fost exprimate încă îngrijorări serioase cu privire la această posibilitate.

Marți, un purtător de cuvânt al premierului britanic Boris Johnson a spus că nu există dovezi care să indice că sub-varianta AY.4.2 se răspândește mai ușor.

Dacă noua tulpină se dovedește a fi mai transmisibilă decât strămoșul său direct, care este varianta dominantă a coronavirusului în Israel, ar putea pune în pericol ieșirea țării din al patrulea val, aflat în desfășurare, care a avut un trend constant descendent în ultimele săptămâni.

Ministerul Sănătății a raportat marți seară că 1.486 israelieni au dat rezultate pozitive pentru Covid, din 104.724 de teste efectuate în ultimele 24 de ore, ridicând rata de incidență la 1,42%.

Spitalele israeliene tratează 354 de pacienți cu forme grave de Covid, dintre care 157 erau conectați la ventilatoare.

Potrivit ministerului, mai mult de 6,2 milioane de israelieni au primit cel puțin o doză de vaccin, aproape 5,7 milioane au primit două și mai mult de 3,8 milioane au beneficiat și de a treia doză.

Sursa: Ynet News

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook