De ce vaccinul anti-Covid nu l-a protejat pe Colin Powell. Explicațiile medicilor

De ce vaccinul anti-Covid nu l-a protejat pe Colin Powell. Explicațiile medicilor

Moartea lui Colin Powell, cauzată de complicațiile suferite din cauza Covid-19 – în ciuda vaccinării complete – este un fenomen relativ rar, dar grav, care a afectat în mod disproporționat vârstnicii americani. Infectări similare au fost descoperite la doar 0,008% din cei 176 de milioane de americani care au contractat virusul în ciuda vaccinării complete – dar 70% dintre cei spitalizați au peste 65 de ani, potrivit AARP.

Iar acei pacienți vârstnici au reprezentat 87% dintre toate decesele provocate de infectările descoperite în SUA.

„De-a lungul pandemiei, vârstnicii au avut un risc mai mare de a suferi complicații în urma infectării, față de cei mai tineri, iar experții spun că aceleași motive care îi fac mai sensibili din start ar putea să îi facă să suporte povara unor cazuri grave”.

Powell, în vârstă de 84 de ani, se număra printre cei mai vulnerabili, deoarece se lupta și cu alte afecțiuni grave, inclusiv cancer de sânge cu mielom multiplu și boala Parkinson.

„Vaccinurile pe care le avem sunt extraordinar de bune împotriva prevenirii decesului, spitalizării și formelor severe – dar nu sunt perfecte”, spune pentru Fox News dr. Greg Poland, expert în bolile infecțioase la Clinica Mayo.

„Este motivul pentru care ne angajăm acum într-un dialog național legat de dozele de rapel”, adaugă Poland.

Autoritățile de reglementare recomandă vaccinuri de rapel cu Moderna și Pfizer/BioNTech pentru adulții cu vârsta peste 65 de ani, dar și pentru cei între 18 și 64 de ani care sunt vulnerabili.

Studiile arată că pacienții cu sisteme imune mai slabe nu păstrează niveluri suficiente de anticorpi induși de vaccin pentru a-i proteja împotriva virusului.

Sursa: New York Post

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook