Premierul Franței, complet vaccinat, a fost testat pozitiv pentru Covid-19 după ce s-a întânit cu omologul său belgian

Premierul Franței, complet vaccinat, a fost testat pozitiv pentru Covid-19 după ce s-a întânit cu omologul său belgian

Premierul Franței, Jean Castex, a fost testat pozitiv luni seara pentru Covid-19, iar „agenda lui va fi ajustată în zilele următoare, astfel încât să-și continue activitățile în timp ce se află în izolare”, timp de zece zile. Dublu vaccinat, el nu a mai fost până acum infectat cu SARS-Cov-2. Șeful guvernului francez aflase că una dintre fiicele omologului său belgian, Alexander De Croo, cu care se întâlnise anterior, fusese testată pozitiv.

„A efectuat imediat un test PCR, care s-a dovedit a fi pozitiv”, transmite Palatul Matignon. Premierul a dezvoltat luni seară „simptome ușoare”, conform anturajului său, în special „tuse”. În călătoria sa la Bruxelles, premierul a fost însoțit și de miniștrii Forțelor Armate, Florence Parly, de Interne, Gérald Darmanin, de Justiție, Eric Dupond-Moretti și de secretarul de stat pentru Europa, Clément Beaune.

Directorul general al Securității Interne, Nicolas Lerner, cel al Securității Externe, Bernard Emie, Procurorul Național Antiterorism, Jean-François Ricard, și Coordonatorul Național de Informații și Luptă împotriva Terorismului, Laurent Nunez, au mai făcut parte din delegație.

Mai mulți ministri belgieni în carantină

Premierul belgian Alexander De Croo a intrat în carantină după ce Jean Castex a fost testat pozitiv. Alți patru membri ai guvernului belgian, care au participat luni dimineață la întâlnirea franco-belgiană pe tema securității, „vor face un test PCR și vor rămâne în carantină până când rezultatul testului va fi negativ”.

Este vorba despre miniștrii Sophie Wilmès (Afaceri Externe), Ludivine Dedonder (Apărare), Annelies Verlinden (Interne) și Vincent Van Quickenborne (Justiție).

Șeful guvernului francez, în vârstă de 56 de ani, care a primit două doze de vaccin în primăvară, nu fusese niciodată testat pozitiv până atunci. Premierul a fost însă în contact cu persoane infectate de trei ori: în septembrie 2020, în timpul Turului Franței, după ce a circulat în aceeași mașină cu directorului competiției, Christian Prudhomme, a doua oară când a luat cina cu Emmanuel Macron, în decembrie 2020, apoi în iunie, când soția lui a contractat virusul.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook