Guvernul Cioloș nu trece de votul din Parlament. 88 de voturi pentru, din cele 234 necesare

Guvernul Cioloș nu trece de votul din Parlament. 88 de voturi pentru, din cele 234 necesare

Guvernul Cioloș nu a primit votul parlamentarilor. Doar 88 au votat pentru, iar minimul pentru învestire este de 234. Dintre cei 343 de senatori și deputați prezenți, 184 au votat împotriva guvernului propus de Dacian Cioloș, 88 pentru, iar restul au fost abțineri.

„E clar că acest Guvern nu are cum să treacă. Știe și domnul Cioloș, știe toată lumea. Este o bătaie de joc la adresa românilor. Nu putem accepta un ministru al Sănătății care este părtaș la acest dezastru sanitar. Dar trebuie să punem urgent ceva în loc. De aceea, fac un apel către toți șefii de partide! Vă cer să ne întâlnim imediat și să găsim împreună o soluție pentru a scoate România din criză! Gata cu politica! Nu se mai poate așa. Trebuie să facem altceva. Trebuie ca politicienii să facă un pas în spate. Și să aducem specialiști și experți în sănătate care să vină urgent cu un proiect prin care să reducem numărul de morți. Avem medici foarte buni și aici în Parlament. Spectacolul politic sinistru trebuie să înceteze” , a spus Marcel Ciolacu în timpul ședinței care a precedat votul.

„UDMR nu va participa la vot. Am fi ipocriți dacă am spune că până în septembrie am fost colegi și cu câțiva dintre dumneavoastră, chiar colegi buni, dar pe 20 octombrie am devenit adversari și votăm împotriva voastră. Ca să fim consecevnți, pentru noi rămâne această soluție – să fim prezenți și să nu participăm la vot și, în același timp, să vă spunem că sunteți așteptați la dialog la căutarea unor soluții împreună, nu separat”, a spus Kelemen Hunor, președinte UDMR.

„Vă cer un vot pentru un guvern de criză în baza mandatului oferit de președintele României. Vin cu dorința de a încerca să oferim împreună un exemplu de responsabilitate cetățenilor aacestei țări. Subliniez: împreună. Indiferent de rezultatul votului, indiferent de lupta politică, rezultatele vor fi împărțite cu cetățenii României. Suntem într-un moment de criză profundă care nu mai poate fi negată sau ignorată”, a spus Dacian Cioloș înaintea votului din Parlament.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook