Majoritatea elvețienilor sunt în favoarea vaccinării obligatorii și susțin introducerea certificatului verde

Majoritatea elvețienilor sunt în favoarea vaccinării obligatorii și susțin introducerea certificatului verde

Legea Covid se votează astăzi în Elvetia, iar „SonntagsBlick” face un sondaj fulger. 62,8% dintre cele 1.003 persoane chestionate de Link Institute (un eșantion reprezentativ al populației) își doresc ca doar cei vaccinați sau vindecați să poată trăi liber – fără restricții sau constrângeri.

53% dintre respondenți consideră că este necesară vaccinarea obligatorie pentru toți (Elveția francofonă: 50,2%, germanofonă: 53,4%), față de 44,5% care sunt împotrivă. Obligația de vaccinare pentru anumite sectoare – inclusiv cel de îngrijire spitalicească – găsește și mai multă aprobare, cu 69% pentru „Da”, față de 28,9% pentru „Nu”. De menționat că răspunsurile la această întrebare au variat în funcție de vârstă: cei sub 30 de ani (48,4%) sunt mai puțin în favoarea vaccinării obligatorii pentru toți decât cei peste 60 de ani (62,5%).

Împotriva unei noi izolări generale

O nouă izolare a întregii populații, în schimb, este respinsă de mai mult de trei sferturi dintre cei chestionați (Nu: 78,2%, Da: 18,5%). În schimb, 47,1% dintre cei chestionați ar dori izolarea persoanelor nevaccinate, față de 50,2% care o dezaprobă.

Elvețienii vor permis de sănătate, potrivit referendumului organizat duminică

În mijlocul celui de-al cincilea val, elvețienii au aprobat duminică, 28 noiembrie, legea care face posibilă introducerea permisului de sănătate, la finalul unei campanii electorale furtunoase. Conform primelor proiecții ale institutului de sondaj gfs.bern, legea a fost acceptată cu 63% „pentru”, cu o marjă de eroare de 3 procente.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook