De la Mountbatten-Windsor la Sussex. De ce prințul Harry și Meghan Markle au schimbat numele de familie al copiiilor

De la Mountbatten-Windsor la Sussex. De ce prințul Harry și Meghan Markle au schimbat numele de familie al copiiilor
  • Harry și Meghan vor folosi numele de Sussex, atât pentru ei, cât și pentru copiii lor.
  • Website-ul familiei folosește în prezent același nume.
  • Odată cu încoronarea regelui Charles, cei doi copii, Archie și Lilibet, au primit titlurile de Prinț și Prințesă de Sussex.

Când primul copil al Prințului Harry și Meghan Markle, Archie, s-a născut în mai 2019, cuplul a anunțat că numele complet al fiului lor este Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Cu toate acestea, în 2024, au decis oficial să folosească numele de familie Sussex atât pentru Archie, cât și pentru fiica lor, Lilibet, conform Vogue.

Această știre a apărut în urma lansării de către Ducele și Ducesa de Sussex a unui nou site web, Sussex.com. Pagina a fost întâmpinată cu critici din partea presei britanice. Cele două motive principale pentru care a fost criticat site-ul au fost folosirea de către cuplu a unei steme, în ciuda faptului că nu mai sunt membri lucrători ai familiei regale, precum și utilizarea Sussex în numele domeniului.

Când Prințul Harry și Meghan Markle au părăsit monarhia în 2020, Regina Elisabeta le-a cerut să nu mai folosească numele de marcă Sussex Royal. În anii următori, cuplul a folosit în schimb Archewell pentru site-ul lor web și pentru compania de producție.

De ce se schimbă numele site-ului?

Numele de Archewell pentru website fusese ales după fiul lor, Archie. Dar acum că au doi copii, se crede că și-au dorit un site web care să reflecte întreaga familie și proiectele lor. The Times of London a raportat că s-au hotărât asupra Sussex, deoarece, în ultimul an, toți l-au adoptat ca nume de familie, în ciuda faptului că copiii au folosit Mountbatten-Windsor timp de ani de zile.

Schimbarea numelui de familie de la Mountbatten-Windsor la Sussex provine de la încoronarea regelui Charles. Pe măsură ce bunicul lor a preluat tronul, iar Archie și Lilibet s-au mutat în linia succesorală, copiiilor li s-au oferit noile titluri de Prinț și Prințesă de Sussex. Anterior, ei erau maestrul Archie și domnișoara Lilibet.

Prinții și prințesele din Marea Britanie își folosesc de obicei titlurile sau titlurile părinților ca nume de familie. De exemplu, Prințul Harry și Prințul William au folosit numele William Wales și Harry Wales la școală pentru a reflecta titlurile părinților lor de Prinț și Prințesă de Wales. Prin adoptarea Sussex pentru copiii lor, cuplul doar urmează tradiția. De asemenea, este, fără îndoială, mai ușor pentru Harry și Meghan, care folosesc titlurile de Ducele și Ducesa de Sussex, să aibă în sfârșit aceleași nume de familie ca și copiii lor.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook