Aproximativ 10% dintre copiii americani cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani au fost vaccinați anti-Covid în cele două săptămâni de după aprobarea serului

Aproximativ 10% dintre copiii americani cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani au fost vaccinați anti-Covid în cele două săptămâni de după aprobarea serului

Peste 2 milioane de copii au primit deja prima doză a vaccinului anti-Covid de la Pfizer, la doar două săptămâni după ce Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) a autorizat distribuirea vaccinurilor pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. „Estimăm că până la sfârșitul zilei de astăzi, 2,6 milioane de copii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani vor fi primit prima doză – adică aproximativ 10% dintre copii”, a spus Jeff Zients, coordonatorul strategiei Covid de la Casa Albă, în timpul unui briefing organizat miercuri.

Campania de vaccinare a copiilor reprezintă un pas crucial spre revenirea la „normal”, oferindu-le celor mici șansa de a participa la activități extracurriculare și la cursuri față în față, fără a se teme de virus.

Casa Albă și-a lansat rapid campania de imunizare pentru copii, după ce CDC a autorizat distribuirea vaccinurilor la începutul lunii.

Vaccinul Pfizer este administrat copiilor într-o doză mai mică – o treime din doza pentru adolescenți și adulți, și se inoculează cu ajutorul unor ace mai mici. Vaccinul pentru copii este distribuit în ambalaje diferite, pentru a nu fi amestecat cu dozele pentru adulți.

Pfizer susține că eficiența în cazul copiilor este de 90% în prevenirea infecțiilor simptomatice, iar serul a fost bine tolerat, cu efecte secundare similare cu cele experimentate de persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani.

Pe măsură ce tot mai mulți copii primesc primele doze, ratele de vaccinare cresc și în rândul populației generale, potrivit Zients. 80% dintre americanii cu vârsta de 12 ani și peste au primit cel puțin o doză, iar jumătate dintre adulții eligibili au primit și un rapel.

Sursa: CNBC

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook