Premiile BAFTA 2024. „Oppenheimer” a fost marele câștigător, cu 7 premii. Cine a primit titlul „Cel mai bun actor”

Premiile BAFTA 2024. „Oppenheimer” a fost marele câștigător, cu 7 premii. Cine a primit titlul „Cel mai bun actor”
  • „Oppenheimer” a avut 13 nominalizări, câștigând la 7 dintre acestea.
  • Christopher Nolan a fost desemnat regizorul anului.
  • Cillian Murphy a fost numit cel mai bun actor, iar Emma Stone cea mai bună actriță.

BAFTA și-a anunțat câștigătorii și pare să indice ce va urma la gala Oscar. „Oppenheimer” a dominat nominalizările, cu 13, urmat de „Poor Things”, cu 11. „Oppenheimer” a avut și cele mai multe victorii.

Câștigătorul premiului pentru cel mai bun regizor a fost desemnat Christopher Nolan. Este prima sa victorie la Bafta și a fost ovaționat în picioare la Royal Festival Hall. „Vreau doar să spun că filmul nostru se încheie cu o notă de disperare pe care o consider dramatic de necesară. Dar, în lumea reală, există tot felul de persoane și organizații care au luptat mult timp și din greu pentru a reduce numărul de arme nucleare din lume și, de la vârful atins în 1967, au reușit să facă acest lucru cu aproape 90%. În ultima vreme, acest lucru a luat o direcție greșită. Astfel, acceptând premiul, vreau doar să le recunosc eforturile,” a declarat regizorul.

Cillian Murphy a obținut premiul pentru cel mai bun actor. El i-a mulțumit regizorului Christopher Nolan pentru încrederea pe care a avut-o în el pentru acest rol. „Îți mulțumesc că ai văzut în mine ceva ce eu nu am văzut, Chris, îți mulțumesc pentru acel scenariu extraordinar, antrenant și pentru că m-ai împins mereu și ai cerut mereu excelență, pentru că asta e ceea ce ai oferit de fiecare dată,” a spus acesta.

În același timp, Emma Stone a primit premiul pentru cea mai bună actriță pentru rolul din „Poor Things”. „Emoția de a fi primit, văzut sau iubit de oameni este extrem de importantă și nu știi dacă se va întâmpla sau nu să rezoneze cu oamenii așa cum o face cu tine,” a declarat aceasta.

Premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar îi revine lui Da’Vine Joy Randolph, pentru rolul din „The Holdovers”, în timp ce premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar a fost obținut de Robert Downey Jr. pentru rolul său din „Oppenheimer”. „Împărtășesc acest moment cu colegii mei nominalizați. Acesta a fost un an excepțional. Datorez acest lucru lui Chris, Emma, Cillian, distribuției și echipei, Universal, WME și, sincer, influenței britanice. Și pun acest lucru la picioarele lui Alpha și Omega, Susan Downey. Mulțumesc!” au fost cuvintele actorului.

Sophie Ellis-Bextor a avut reprezentația serii. Ea a interpretat Murder on the Dance Floor, piesa care a revenit în top 10 datorită lui „Saltburn”, thriller-ul creat de Emerald Fennell.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook