Covid-19| Autoritățile din Wuhan au testat 11 milioane de locuitori în 5 zile

Covid-19| Autoritățile din Wuhan au testat 11 milioane de locuitori în 5 zile

Autoritățile orașului Wuhan au anunțat duminică sfârșitul operațiunii de testare în masă, organizată după ce a fost identificat un nou focar, la mai mult de un an după ce coronavirusul a fost depistat pentru prima dată în China. În total, peste 11 milioane de oameni au fost testați începând de marți, adică toți locuitorii orașului, cu excepția copiilor sub șase ani și a studenților aflați în vacanță în străinătate.

Trei cazuri noi de Covid-19 au fost confirmate luni în metropola Wuhan, care este acum afectată de tulpina Delta. Cazurile anterioare de Covid înregistrate în oraș datează din mai 2020.

Wuhan nu este singurul oraș din China în care au fost lansate campanii masive de testare.

China a crezut că a eradicat SARS-Cov-2 – în ultimele luni nu a mai fost depistat niciun caz local de infectare. Locuitorii au revenit la viața normală și economia a repornit. Noul val afectează zeci de orașe chinezești. Tulpina Delta se răspândește în toată țara, după ce mai mulți lucrători de pe Aeroportul Nanjing au fost infectați. Regimul comunist folosește din nou un arsenal de măsuri radicale, similare celor de la începutul anului 2020, prin carantinarea anumitor orașe și restricționarea călătoriilor.

Sursa: Le Parisien

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook