Coronavirusul revine în Wuhan. Epicentrul epidemiei Covid-19 raportează primele cazuri de infectare cu varianta Delta

Coronavirusul revine în Wuhan. Epicentrul epidemiei Covid-19 raportează primele cazuri de infectare cu varianta Delta

China a eradicat practic boala pe teritoriul său încă din primăvara anului 2020, iar viața a revenit în mare măsură la normal – chiar dacă au mai izbucnit câteva focare de contaminare – sporadice și până atunci foarte localizate. Dar de la descoperirea unor noi cazuri Covid-19 la Nanjing, luna trecută, virusul s-a răspândit rapid, iar China raportează luni 55 de cazuri noi.

La nivel național, cel puțin 300 de infectări cu varianta Delta au fost identificate până acum.

Creșterea contaminării este limitată, în comparație cu cifrele înregistrate de alte țări. Dar reprezintă cel mai important focar izbucnit în ultimele luni în China: mai mult de 10 provincii sunt acum afectate, printre care și regiunea Beijing-ului, care duminică și-a îndrumat locuitorii să nu părăsească orașul, cu excepția celor care au un motiv important.

Wuhan, metropola care a fost epicentrul epidemiei Covid, a raportat luni șapte cazuri pozitive.

În ciuda campaniei masive de vaccinare, sute de mii de rezidenți au fost luni închiși în case, în principal în Nanjing și într-un district din nordul Beijingului.

În centrul țării, orașul Zhuzhou a ordonat celor 1,2 milioane de locuitori să rămână în case timp de trei zile, cât durează testarea populației, potrivit unui comunicat oficial.

Sursa: Journal de Montreal

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook