Hong Kong| Vaccinarea anti-Covid devine obligatorie pentru funcționari publici, personal medical și profesori

Hong Kong| Vaccinarea anti-Covid devine obligatorie pentru funcționari publici, personal medical și profesori

Oficialii din Hong Kong, profesorii și personalul medical vor trebui să fie vaccinați împotriva Covid-19 sau să fie testați de două ori pe săptămână pe cheltuiala lor, a anunțat luni, 2 august, directorul executiv al centrului financiar.

Hong Kong este unul dintre teritoriile care au doze suficiente pentru întreaga populație, dar a căror cetățeni rămân reticenți la vaccinare. La șase luni de la lansarea campaniei, doar 36% din cei 7,5 milioane de locuitori au primit două doze și 48% doar una.

Numărul de contaminări a rămas până acum foarte scăzut, intrarea pe teritoriu fiind practic interzisă nerezidenților în ultimele 18 luni. Orice călător din străinătate trebuie să respecte o carantină care poate dura până la trei săptămâni.

Teste de două ori pe săptămână, în caz de refuz

Luni, șeful executivului, Carrie Lam, a anunțat măsuri pentru creșterea ratei de imunizare prin obligativitatea vaccinării pentru patru sectoare: funcționari publici, personal medical, personal al caselor de îngrijire medicală și profesori. Rata de vaccinare în aceste sectoare fluctuează – 70% pentru funcționarii publici, 47% pentru profesori. „Există multe lucruri de îmbunătățit”, spune Carrie Lam. Oamenii care nu doresc să fie vaccinați vor trebui să fie testați pe cheltuiala lor, de două ori pe săptămână, cu excepția cazurilor în care există scutiri medicale care atestă contraindicații la vaccinare. „Dacă oamenii refuză să fie vaccinați din alte motive decât cele medicale, nu cred că un guvern responsabil ar trebui să tolereze acest lucru”, spune Lam.

Până în prezent, măsurile luate în Hong Kong pentru combaterea răspândirii virusului au limitat numărul de cazuri Covid-19 la aproximativ 12.000, iar numărul deceselor la 200. Nu a mai fost înregistrat niciun caz de contaminare locală de mai mult de 50 de zile. Strategia „zero Covid” are însă consecințe economice imense pentru centrul financiar.

Cerința de vaccinare pentru profesori vine la două zile după ce guvernul a anunțat că întrerupe toate legăturile cu cel mai mare sindicat al profesorilor din oraș, deoarece membrii săi au sprijinit mișcarea pro-democrație.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook