Cercetătorii din Wuhan plănuiau să infecteze liliecii din peșteri cu coronavirusuri modificate, cu 18 luni înainte de izbucnirea epidemiei Covid

Cercetătorii din Wuhan plănuiau să infecteze liliecii din peșteri cu coronavirusuri modificate, cu 18 luni înainte de izbucnirea epidemiei Covid

Oamenii de știință din Wuhan plănuiau să elibereze coronavirusuri modificate genetic în populațiile de lilieci pentru a-i inocula împotriva bolilor care ar putea trece la oameni. Documentele arată că, înainte cu 18 luni de apariția primelor cazuri de Covid-19, cercetătorii au prezentat planuri de a elibera nanoparticule care conțin „noi proteine ​​himerice de tip spike” ale coronavirusurilor în populatiile de lilieci de peșteră din Yunnan, China.

De asemenea, au planificat să creeze virusuri himerici, îmbunătățiți genetic pentru a infecta mai ușor oamenii, și au solicitat 14 milioane de dolari de la Agenția de Cercetare Avansată pentru Apărare (Darpa) pentru a finanța lucrările.

Documentele, confirmate ca fiind autentice de către un fost membru al administrației Trump, arată că sperau să introducă „secvențe de scindare specifice omului” în coronavirusurile de lilieci, ceea ce ar facilita pătrunderea virusului în celulele umane.

Când SARS-Cov-2 a fost secvențiat genetic, oamenii de știință au fost nedumeriți de modul în care virusul a evoluat pentru a se adapta la om, la nuvelul de scindare al proteinei spike, motiv pentru care este atât de infecțios.

Cercetători americani și britanici, implicați în proiect

Documentele au fost publicate de Drastic, o echipă de investigații online înființată de oameni de știință din întreaga lume pentru a analiza originile Covid-19.

„Având în vedere că în această propunere găsim o discuție cu privire la introducerea planificată a secvențelor de clivaj specifice omului, este necesară o revizuire mai amplă a comunității științifice privind inserția artificială”.

Propunerea a fost depusă de zoologul britanic Peter Daszak de la EcoHealth Alliance, organizația din SUA, care a lucrat îndeaproape cu Institutul de Virologie din Wuhan (WIV) la cercetarea coronavirusurilor de lilieci.

Printre membrii echipei s-au numărat dr. Shi Zhengli, cercetătoarea WIV supranumită „femeia liliac”, precum și cercetători americani de la Universitatea din Carolina de Nord și Centrul Național de Sănătate a Faunei Silvice din Statele Unite ale Americii.

Darpa a refuzat să finanțeze lucrarea: „Este clar că proiectul propus de Peter Daszak ar putea pune în pericol comunitățile locale” și a avertizat că echipa nu a luat în considerare în mod corespunzător pericolele modificării virusului prin câștig de funcție.”

Documentele de subvenționare arată că echipa a avut, de asemenea, unele îngrijorări cu privire la programul de vaccinare și a spus că va „efectua activități educaționale, astfel încât să existe o înțelegere publică a ceea ce facem și de ce o facem, în special datorită practicii de consum din regiune”.

Adevăruri ascunse

Matt Ridley, co-autor al unei cărți despre originea Covid-19 care urmează să fie lansată în noiembrie, și care a solicitat frecvent o investigație suplimentară asupra cauzelor pandemiei în Camera Lorzilor, spune: „Mai bine de un an am încercat în repetate rânduri să-i pun întrebări lui Peter Daszak, fără răspuns.”

„Acum se dovedește că a fost autorul acestei informații vitale legate de activitatea virusurilor în Wuhan, dar a refuzat să o împărtășească lumii. Sunt furios. La fel ar trebui să fie lumea.”

„Peter Daszak și Alianța EcoHealth (EHA) au propus injectarea de coronavirusurilor himerice de la lilieci în șoareci umanizați și multe altele.”

Un cercetător al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care a dorit să rămână anonim, a declarat că este alarmant faptul că propunerea de finanțare include planuri de întărire a sindromului respirator din Orientul Mijlociu (MERS).

„Partea înfricoșătoare este că produceau virusuri MERS himerici infecțioși”, spune sursa.

Sursa: The Telegraph

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook