Personajul James Bond jucat de Sean Connery era „un violator”, spune noul regizor al seriei 007

Personajul James Bond jucat de Sean Connery era „un violator”, spune noul regizor al seriei 007
Sean Connery și Molly Peters în Thunderball. Captură din timpul scenei controversate

James Bond-ul interpretat de Sean Connery era „un violator”, spune regizorul ultimului film al seriei 007, No Time To Die. Cary Fukunaga se referă la o scenă din Thunderball (1965), când Bond o întâlnește pe asistenta Patricia Fearing, care îl respinge după ce o sărută cu forța.

Apoi, ea îl roagă să nu menționeze un anumit aspect șefului ei, pentru că și-ar pierde job-ul. Replica spionului este: „Tăcerea mea ar putea avea un preț.”

„Nu te referi la… o, nu”, spune Fearing. Însă Bond o duce într-o saună și îi dă hainele jos.

„În Thunderball sau Goldfinger, personajul lui Sean Connery violează o femeie”, spune Fukunaga. „Ea spune nu, nu, nu, iar el da, da, da. Asta nu s-ar putea întâmpla azi.”

Bond este un personaj scris în 1952, iar primul film (Dr. No) a avut premiera în 1962, spune producătoarea seriei 007, Barbara Broccoli. „Astăzi nu ar mai fi acceptabil.”

„Scena din Thunderball pune la încercare felul în care ne amintim de personajul lui Connery, în general uităm că înșela, intimida, hărțuia sexual pentru a-și îndeplini scopurile personale sau profesionale”, spune dr. Lisa Funnell, profesoară de studii feministe.

Sursa: Daily Mail

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook