Elevii britanici învață despre privilegiul alb și li se explică de ce nu a existat niciun James Bond negru

Elevii britanici învață despre privilegiul alb și li se explică de ce nu a existat niciun James Bond negru

O școală privată din Londra îi va învăța pe elevi de ce James Bond este întotdeauna alb, în cadrul noilor lecții referitoare la „privilegiul alb”. St Dunstan’s, unde taxele sunt de 18.000 de lire sterline pe an iar printre absolvenți se numără foști deputați, a introdus cursul în urma creșterii gradului de conștientizare a disparităților rasiale evidențiate de mișcarea Black Lives Matter.

Elevii școlii vor fi, de asemenea, învățați despre consimțământ, de ce nu trebuie să-și îmbrățișeze bunicii și subiecte precum modul în care Meghan Markle s-a confruntat cu mai multe adversități decât Kate Middleton atunci când s-a alăturat familiei regale.

Cursurile sunt predate elevilor cu vârsta de 13 ani și se spune că sunt printre primele de acest gen la o școală privată.

Copiii sunt învățați că familia regală are așteptări cu privire la „privilegiul alb moștenit”.

Nicholas Hewlett, director al școlii St Dunstan’s din Catford, sud-estul Londrei, a declarat pentru The Sunday Times: „Nu vorbim despre privilegiul alb pentru a genera un sentiment de vinovăție în comunitatea noastră albă [ci] pentru a-i ajuta pe toți tinerii, de orice origine rasială, să descopere și să înțeleagă mai bine complexitățile și sensibilitățile unei probleme reale și vii, care contează pentru ei și pentru o mare parte din societate.”

Trecutul colonial și funcțiile deținute de albi

Hewlett, care a anunțat anul acesta că este căsătorit cu un bărbat, spune că profesorii vor „explora împreună cu elevii dificultățile cu care s-au confruntat atât Meghan Markle, cât și Kate Middleton atunci când s-au alăturat familiei regale, dar vor fi atenționați că Meghan Markle s-a confruntat cu probleme mai mari în urma speculaților sociale asociate cu rasa ei”.

El menționează că lecțiile se referă și la motivul pentru care James Bond a fost întotdeauna descris ca un om alb, de ce toți premierii britanici au fost albi și a adăugat că școala sa este „mândră că a inclus privilegiul alb ca parte a noului său curriculum personalizat”.

Profesorii le vor vorbi elevilor și despre motivul pentru care National Trust ar trebui să analizeze modul în care descrie trecutul colonial al caselor de țară și legăturile lor cu traficul de sclavi și vor fi examinate statistici despre ratele de arestare a oamenilor de culoare.

Sursa: The Telegraph

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook