James Bond nu poate fi interpretat de o femeie, crede Daniel Craig

James Bond nu poate fi interpretat de o femeie, crede Daniel Craig
Lea Seydoux, Ana de Armas, Daniel Craig, Naomie Harris și Lashana Lynch, actori ai noului 007: No Time To Die

James Craig nu ar trebui să fie interpretat de o femeie, dar scenariștii ar trebui să creeze mai multe roluri feminine, spune actorul Daniel Craig. Actualul Bond spunea în trecut că „nu poate vedea niciun motiv pentru care o femeie, o doamnă, o fată, nu poate interpreta personajul James Bond”.

Însă, într-un nou interviu de promovare a noului film din seria 007, No Time To Die, a cărui premieră va avea loc pe 30 septembrie, actorul pare să-și fi schimbat optica.

Întrebat dacă susține ideea „unei apariții mai diverse” pentru următorul Bond, Craig a răspuns: „Răspunsul este foarte simplu. Ar trebui să existe roluri mai importante pentru femei și actori de culoare. De ce ar trebui ca o femeie să-l joace pe James Bond, când ar trebui să existe un rol la fel de bun, dar scris pentru o femeie?”

Barbara Broccoli, producătoarea Bond, spunea anul trecut: „James Bond poate fi de orice culoare, dar este bărbat”.

No Time To Die va avea o femeie de culoare în rolul lui 007, dar temporar. La începutul filmului, Bond nu mai este agent activ și statutul său este preluat de un personaj numit Nomi, interpretat de Lashana Lynch.

Deși este primul film Bond produs în epoca #MeToo, Craig insistă: „Suntem foarte conștienți de ceea ce se întâmplă în lume în acest moment. Dar suntem totuși povestitori. Încercăm să amuzăm publicul. Nu încercăm să transmitem un mesaj politic sau de alt tip.”

Sursa: The Telegraph

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook