Părintele programului nuclear iranian a fost ucis de „un robot ucigaș” controlat de israelieni

Părintele programului nuclear iranian a fost ucis de „un robot ucigaș” controlat de israelieni

Pe 27 noiembrie, fizicianul Mohsen Fakhrizadeh a fost ucis pe o soșea din Iran în timp ce era la volanul mașinii. Părinte al programului nuclear iranian, el devenise o țintă principală pentru Israel și aliatul său american. Suficient pentru a mobiliza cele mai noi arme. New York Times menționează un „robot-ucigaș”.

Tehnologia utilizată de serviciul secret israelian îi încântă pe fanii distopiilor futuriste. Însă Mohsen Fakhrizadeth a fost, de fapt, ucis de o mitralieră robot, montată în spatele unui pick-up și controlată de la distanță de un operator israelian.

New York Times spune că este vorba despre o „mașină de ucis controlată de la distanță”. Piesele armei au ajuns rând pe rând, în lunile premergătoare asasinatului și au fost asamblate bucată cu bucată de agenți secreți care erau deja plecați în momentul atacului. Nedetectabilă și mai discretă decât dronele de ultimă generație, arma folosită de Mossad poate trage până la 600 de gloanțe pe minut.

Suficient pentru a străpunge blindajul vehiculului în care călătorea Mohsen Fakhrizadeh. Ultimul detaliu: potrivit New York Times, operațiunea a fost realizată în cooperare cu serviciile americane, într-un moment în care apropierea dintre Israelul lui Benjamin Netanyahu și America lui Donald Trump creștea în fiecare zi.

Atât de mult încât operațiunea a fost grăbită și stabilită pentru noiembrie 2020, după anunțul înfrângerii celui de-al 45-lea președinte al Statelor Unite. Drept cadou de adio de la Donald Trump pentru Teheran, după asasinarea generalului Soleimani, în ianuarie 2020.

Sursa: Le Point

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook