Doi americani au fost dați afară din restaurant pentru că purtau măști. Erau vaccinați, dar doreau să-și protejeze copilul imunocompromis

Doi americani au fost dați afară din restaurant pentru că purtau măști. Erau vaccinați, dar doreau să-și protejeze copilul imunocompromis

Natalie Wester a povestit la CBS DFW, un post de televiziune local, experiența pe care a avut-o alături de soțul ei, Jose, la Hang Time, un restaurant-bar din Rowlett, la 32 de kilometri de orașul Dallas. Cei doi sunt complet vaccinați, dar poartă masca în interior, pentru a-și proteja fiul de patru luni, care este imunocompromis. Ajunși la restaurant, o chelneriță le-a cerut să scoată măștile.

„Chelnerița s-a așezat lângă mine și mi-a spus: Managerul nostru mi-a spus să vin, pentru că sunt mai drăguță decât el. Asta este politica localului, trebuie să va scoateți măștile”, spune Natalie.

Au refuzat, așa că li s-a cerut să plece.

La fel ca multe alte state americane, Texas se străduiește să facă față unui nou val de cazuri Covid. Însă guvernatorul Greg Abbott, care a fost infectat în august, a scos în afara legii obligația de a purta mască.

Proprietarul restaurantului, identificat doar ca Tom, spune: „Simt că reacția generală cu măștile este ridicolă.”

El spune că regula „fără mască” face parte din codul vestimentar al restaurantului și își rezervă dreptul de a refuza clienții.

Nu există afișe de informare în interiorul restaurantui, dar personalul informează clienții că trebuie să scoată măștile la intrare.

„Mi-am investit banii în această afacere, am depus efort și nu vreau măști aici”, spune prorietarul, care ar fi luat aceeași decizie chiar dacă ar fi știut că clienții au un copil imunocompromis.

Sursa: The Guardian

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook