VIDEO. Robotul Emo poate prezice când urmează să zâmbești și te poate imita

  • Emo poate anticipa zâmbetul unei persoane cu o precizie de 0,9 secunde folosind A.I.
  • Cu 26 de actuatori și un software avansat, robotul poate realiza diverse expresii faciale.
  • Camerele de înaltă rezoluție îi permit să realizeze contactul vizual.

Zâmbetul este molipsitor, asta o știi și tu și mai nou și roboțelul Emo. Nu numai că îți zâmbește, dar poate să îți prezică dacă urmează să zâmbești.

Creat de cercetătorii de la Universitatea Columbia din New York, Emo folosește modele de inteligență artificială și camere de înaltă rezoluție pentru a prezice expresiile faciale ale oamenilor și a încerca să le reproducă. Acesta poate anticipa dacă cineva va zâmbi cu aproximativ 0,9 secunde înainte ca acesta să o facă și zâmbește el însuși în mod sincronizat.

Cum funcționează Emo?

Emo constă dintr-o față cu camere în globii oculari și piele flexibilă din plastic care are 23 de motoare separate atașate de magneți, conform New Scientist. Robotul folosește două rețele neuronale. Una este folosită pentru a se uita la fețele umane și a prezice expresiile acestora. Ce de-a doua este folosită pentru a afla cum să producă expresii pe propria sa față.

Prima rețea a fost instruită cu videoclipuri YouTube cu oameni care aveau diverse mimici. A doua rețea a fost antrenată prin faptul că ceasul robotului însuși face expresii faciale pe un flux live al camerei. „Învață cum va arăta fața sa când va folosi toți acești mușchi”, spune Lipson. „Este într-un fel ca o persoană în fața unei oglinzi, când chiar dacă închizi ochii și zâmbești, știi cum va arăta fața ta.”

Lipson și echipa sa speră că tehnologia lui Emo va îmbunătăți interacțiunile om-robot. Mai întâi, trebuie să lărgească gama de expresii pe care robotul le poate face. De asemenea, ei speră să-l antreneze să facă expresii ca răspuns la ceea ce spun oamenii, mai degrabă decât să imite pur și simplu o altă persoană, spune Lipson.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook