București este în scenariul roșu. Ce restricții intră în vigoare de azi

București este în scenariul roșu. Ce restricții intră în vigoare de azi

Capitala intră azi, 22 septembrie, în scenariul roșu. Rata de incidență este de 3,3 la mia de locuitori. Guvernul adoptă noi restricții anti-Covid.

-Masca de protecție devine obligatorie în spațiile publice,pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă.

-Restaurantele, terasele sau cafenelele pot funcționa la 50% din capacitate, în intervalul 05:00 – 02:00. Clienţii vor trebui să facă dovada vaccinării împotriva COVID sau să prezinte rezultat negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore.

-Teatrele, cinematografele, sălile de spectacol vor funcționa la 50% din capacitate, cu purtarea măștii de protecție, iar spectatorii trebuie să fie vaccinați, să facă dovada unui test negativ sau să fie vindecați de Covid-19.

-Activitatea restaurantelor și cafenelelor din cadrul hotelurilor este permisă doar persoanelor cazate în unitățile respective.

-Organizarea și desfășurarea în spații deschise a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale poate fi realizată cu participarea a cel mult 1.000 de spectatori, cu purtarea măștii de protecție.

-Se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri) cu un număr de participanţi de maximum 200 de persoane în interior şi cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană.

-Competițiile sportive organizate în spații închise sau deschise, se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, cu purtarea măștii de protecție și asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între spectatori.

-Sălile de fitness pot funcționa la 50% din capacitate, în intervalul 05:00 – 24:00. Clienții trebuie să fie vaccinați, să facă dovada unui test negativ sau să fie vindecați de Covid-19.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook